Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 22

W±tek: Kupi³em Auto a sprzedawca nie chce pózniej sprzedaæ

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Tyle to wiem, z czasem to w³asnie s³abo i nie wiem czy warto, z drugiej strony jest o co walczyæ
    Bartekzrn

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Cytat Zamieszczone przez pocisk7 Zobacz posta
    napisz do serwisu allegro, zobaczymy co napisza.
    Napisa³em w³asnie ju¿
    Bartekzrn

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    pewnie, ¿e jest o co walczyæ. pewnie kto¶ go oprzytomni³ ¿e za HL mo¿e wzi±æ wiêcej, ale ma pecha, móg³ daæ cenê minimalna.

Kontaktuj siê z nim emailowo bêdziesz mia³ czarno na bia³ym ¿e chcesz i jeste¶ zdecydowany kupiæ zgodnie z umow± bo kupno-sprzeda¿ poprzez serwis allegro jest umow± cywilno-prawn±.
    Napisz mu krótko, ¿e albo daje samochód albo oddajesz sprawe do s±du.
    Ostatnio edytowane przez rodzinabmw ; 20-03-2011 o 13:50

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    chwilowo brak
    Sk±d
    ¦l±sk
    To fakt, mo¿e i ma pecha... Ale b±d¼my lud¼mi, trzeba go¶cia zrozumieæ! Skoro sprzedaje taki samochód za t± cenê tzn, ¿e raczej nie nale¿y do zbyt bogatych. To oczywiste, ¿e chcia³by dostaæ jak najwiêcej.
    Sam nie wiem, postraszyæ w³a¶ciwie zawsze mo¿na, ale czy to co¶ da...

PS: A mo¿e sprzeda³ samochód komu¶ zanim Ty go klikn±³e¶, to ju¿ w ogóle nie do odzyskania.
    Poza tym fakt cena do¶æ dobra, ale niedawno by³ na allegro highline za 3tys, pó¼niej za 4tys, i jako¶ nikt, a¿ tak bardzo go nie po¿±da³. Ja my¶lê, ¿e siê jeszcze nieraz trafi.. :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Ventola
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    e38 740iA (m62b44)
    Sk±d
    W-wa
    Niestety allegro w tej sprawie odpowie standardowo, czyli: "Serwis Allegro nie jest stron± zawieranych umów, udostêpnia jedynie odpowiednich narzêdzi systemowych niezbêdnych do przeprowadzenia transakcji."
    Po czym poradzi skierowanie sprawy do odpowiednich organów ¶cigania. :565:
    Prowadzê swoje ¿ycie, a nie BMW ...

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    W tej chwili nie do koñca jest pewne to, ¿e sprawa jest przes±dzona na korzy¶æ kupuj±cego, kilka tygodni temu, dok³adnie 24 lutego, w regulaminie Allegro zosta³ zmieniony zapis dotycz±cy m.in. aukcji z samochodami - w obecnej sytuacji wygl±da on tak:

Wprowadzili¶my 3 zmiany w Regulaminie Allegro. Zaktualizowali¶my punkt 3.6 artyku³u Rodzaje aukcji. Fragment, który dodali¶my, zaznaczony jest na zielono:

Celem Aukcji dotycz±cych sprzeda¿y lub wynajmu nieruchomo¶ci, Aukcji w kategorii „Wakacje" oraz Aukcji w kategorii "Motoryzacja" (serwis motoAllegro), w podkategoriach "Samochody", "Motocykle", "Maszyny budowlane", "Maszyny rolnicze" oraz "Inne pojazdy i ³odzie" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynno¶ci podejmowane przez U¿ytkowników w ramach tych Aukcji nie s± wi±¿±ce, a Aukcje te maj± charakter wy³±cznie og³oszeniowy.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    Czyli już masz zagwozdkę z głowy.Swoją drogą jak ja bym przez pomyłkę coś sprzedał za grosze to na pewno bym nieoddał po dobroci:)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Od dzis w³asnie wiem ¿e siê zmieni³ regulamin, czyli teraz sprawa jest jasna, choæ i tak bym pewnie odpusi³ z powodu braku czasu.
    Bartekzrn

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez pocisk7 Zobacz posta
    Witam, kupi³em dzi¶ na aukcji allegro highlina za .... cena zreszta nie wa¿na, przed zakupem zadzwoni³em do go¶cia zeby popytaæ co nieco o auta i zdecydowa³em siê ¿e je kupuje, chcia³em sie potargowaæ troche ale mówi³ ze ta cena jest ostateczna, wiêc mówie mu ¿e klikam kup teraz i w poniedzia³ek jestem po auto z laweta, bo w aucie uszkodzona by³a skrzynia, po jakis 20 minut dzwoni do mnie ¿e to pomy³ka odrazu go wy¶mia³em i powiedzia³ wprost ¿e auto kupi³em i jak najbardziej chce je odebraæ. Jak sprawa wygl±da w ¶wietle prawa wiem ze jestem w wygranej sytuacjii, przerabia³ kto¶ mo¿e kiedy s taki temat?
    O ile cena nie by³a pomy³k± np, ¿e kupi³e¶ go za 6 tys jak cena mia³a byæ 60 tys. to jak najbardziej masz prawo oddaæ sprawê do s±du. We¼ dobrego radcê prawnego i róbcie swoje.

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    napisz do serwisu allegro, zobaczymy co napisza.
    Jak najbardziej sprawa konieczna.

Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
    W tej chwili nie do koñca jest pewne to, ¿e sprawa jest przes±dzona na korzy¶æ kupuj±cego, kilka tygodni temu, dok³adnie 24 lutego, w regulaminie Allegro zosta³ zmieniony zapis dotycz±cy m.in. aukcji z samochodami - w obecnej sytuacji wygl±da on tak:

Wprowadzili¶my 3 zmiany w Regulaminie Allegro. Zaktualizowali¶my punkt 3.6 artyku³u Rodzaje aukcji. Fragment, który dodali¶my, zaznaczony jest na zielono:

Celem Aukcji dotycz±cych sprzeda¿y lub wynajmu nieruchomo¶ci, Aukcji w kategorii „Wakacje" oraz Aukcji w kategorii "Motoryzacja" (serwis motoAllegro), w podkategoriach "Samochody", "Motocykle", "Maszyny budowlane", "Maszyny rolnicze" oraz "Inne pojazdy i ³odzie" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynno¶ci podejmowane przez U¿ytkowników w ramach tych Aukcji nie s± wi±¿±ce, a Aukcje te maj± charakter wy³±cznie og³oszeniowy.

Oczywi¶cie przeczyta³em to na koñcu, je¿eli tak jest naprawdê to pies pogrzebany! Widocznie serwis mia³ do¶æ ba³aganu jaki tam panowa³.
    W takim b±d¼ razie nic nie zrobisz, mo¿esz co najwy¿ej napisaæ do Allegro i wystawiæ mu komentarz. Zablokuj± mu konto lub wzglêdnie dadz± ostrze¿enie i nic wiêcej.

Cytat Zamieszczone przez CICHY83 Zobacz posta
    Przerabia³em temat,jaki¶ 3 lata temu kupi³em na allegro motocykl crossowy w ¶miesznej cenie. Cena by³a tak okazyjna ze kase wp³aci³em sprzedaj±cemu na konto po czym stwierdzi³ ze motocykla nie odda...

Sprawa trafi³a do s±du,mia³em dowód wp³aty i wydrukowane potwierdzenie z wygran± aukcj±. S±d orzek³ oczywi¶cie ¿e sprzedaj±cy ma nakaz wydania mi zakupionej rzeczy,otrzyma³em dowód w³asno¶ci ale wyrok by³ zaoczny poniewa¿ sprzedaj±cy siê na sprawie nie pojawi³ i do dnia dzisiejszego sprawa nie zosta³a wyja¶niona...
    Jak nie zareagujesz to Ci siê przedawni i tyle z tego bêdziesz mia³! Dzia³aj jak najszybciej.

Chory siê robiê ostatnie dni jak my¶lê o terminach s±dowych bo niedawno przeterminowa³a mi siê sprawa gdzie mia³em pewne 20-25tys z³ :/ i w xxxx E66 posz³a w dalek± przysz³o¶æ :D
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 21-03-2011 o 10:11
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Pocisk, a mo¿esz wkleiæ linka do aukcji, któr± wygra³e¶? Link powinien przecie¿ nadal dzia³aæ... Chêtnie zobaczymy tego rodzynka za 2.500PLN :707:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •