Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: Kupi³em Auto a sprzedawca nie chce pózniej sprzedaæ

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ

Kupi³em Auto a sprzedawca nie chce pózniej sprzedaæ

Witam, kupi³em dzi¶ na aukcji allegro highlina za .... cena zreszta nie wa¿na, przed zakupem zadzwoni³em do go¶cia zeby popytaæ co nieco o auta i zdecydowa³em siê ¿e je kupuje, chcia³em sie potargowaæ troche ale mówi³ ze ta cena jest ostateczna, wiêc mówie mu ¿e klikam kup teraz i w poniedzia³ek jestem po auto z laweta, bo w aucie uszkodzona by³a skrzynia, po jakis 20 minut dzwoni do mnie ¿e to pomy³ka odrazu go wy¶mia³em i powiedzia³ wprost ¿e auto kupi³em i jak najbardziej chce je odebraæ. Jak sprawa wygl±da w ¶wietle prawa wiem ze jestem w wygranej sytuacjii, przerabia³ kto¶ mo¿e kiedy s taki temat?
    Bartekzrn

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    BY£O E31 -850i 1991r, 740D E38 2000r . Obecnie 4x4 pajero ... szukam BMW
    Sk±d
    Elbl±g
    Przerabia³em temat,jaki¶ 3 lata temu kupi³em na allegro motocykl crossowy w ¶miesznej cenie. Cena by³a tak okazyjna ze kase wp³aci³em sprzedaj±cemu na konto po czym stwierdzi³ ze motocykla nie odda...

Sprawa trafi³a do s±du,mia³em dowód wp³aty i wydrukowane potwierdzenie z wygran± aukcj±. S±d orzek³ oczywi¶cie ¿e sprzedaj±cy ma nakaz wydania mi zakupionej rzeczy,otrzyma³em dowód w³asno¶ci ale wyrok by³ zaoczny poniewa¿ sprzedaj±cy siê na sprawie nie pojawi³ i do dnia dzisiejszego sprawa nie zosta³a wyja¶niona...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar NegroEG
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    E32
    Sk±d
    Elbl±g
    Blog
    15
    Cichy musisz sie do niego udaæ z odpisem s±du i niech oddaje w razie gdyby nie odda³ udajesz siê do s±du chyba informujesz o tym ¿e oskar¿ony uchyla siê od wykonania wyroku i oni go odwiedzaj± niewa¿ne czy wyrok jest zaoczny czy nie po 2 tygodniach siê uprawomocnia.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    chwilowo brak
    Sk±d
    ¦l±sk
    A powiedzia³ jaki jest powód, ¿e nie chce ju¿ sprzedaæ?
    Mo¿e siê pomyli³ i wystawi³ inne foto, albo wcze¶niej sprzeda³ jak±¶ czê¶æ, a mo¿e w ogóle ca³y samochód, i nie zd±¿y³ wycofaæ!
    Albo ¿ona mu zrobi³a haje i nie pozwoli³a sprzedaæ!! :D:D:D
    Powodów mo¿e byæ du¿o, jak na mój gust to mo¿na siê s±dziæ, ale i tak to nic nie da... Sam kiedy¶ mia³em tak± sytuacjê... Go¶c tylko musia³ zap³aciæ jakie¶ tam grosze za koszta sprawy! A ja mia³em pe³no biegania i za³atwiania, co i tak mi nic nie dalo. Go¶æ mnie ostatecznie wy¶mia³ :/
    Takie ¿ycie :/

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Powódy zmienia³ za kazdym moim telefonem, rozmawia³em z nim przez telefon i za pierwszym telefonem wszytko by³o okey, pyta³ kiedy przyjade po auto.
    Bartekzrn

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar luki730i
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Sk±d
    wrocek
    ja sie jego pytalem o stoliki to mowil ze juz ich niema, pewnie to stare zdjecia i rozsprzedane, tez myslalem zeby sobie kliknac :)
    ale tak przypuszczalem to to podpucha
    Ostatnio edytowane przez luki730i ; 20-03-2011 o 08:50

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Zadna podpucha moim zdaniem, dzwoni³em po kliknieciu i wszytko by³o okey, najwyrazniej musia³ przejrzeæ na oczy zeby sprzedaæ highlina za 2500
    Bartekzrn

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar luki730i
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Sk±d
    wrocek
    sorki to odpisal mi ktos inny a nie od stolików
    ale ja w cuda i sady sie wierze. pomecz go ale to bedzie trudne.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Jak masz czas i nerwy to za tym pochod¼, bo sprawa do wygrania. Ty musisz mu zap³aciæ a on Tobie musi sprzedaæ przedmiot opisany na aukcji.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    napisz do serwisu allegro, zobaczymy co napisza.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •