Hello,
Mam pytanie, co daje ta zwężka w dolocie ( przed filtrem powietrza) ?
Hello,
Mam pytanie, co daje ta zwężka w dolocie ( przed filtrem powietrza) ?
silencer ;)
No a kwestia przepływu powietrza ?
Bo przecież rura dolotu bez tej zwężki ma większą średnice, Może to mieć jakiś wpływ na prace silnika ?
A wiesz, że m52b28 to bardzo mocno stłumiony silnik? Przecież ma 300ccm wiecej a osiągi jak 2,5.
ta zwężka schładza powietrze zasysane było już o tym ..
BOSS w prosty sposób schładza ... jak chcesz zjeść gorące jedzenie czy herbatkę wypić, co robisz? przymykasz "dzióbek " i dmuchasz, i leci zimniejsze. czy nie?... przymykając usta robisz tez coś w rodzaju zwężki, i nie ma tu znaczenia czy dmuchamy czy zasysamy.. prościej nie potrafię tego wytłumaczyć
mati-e28 tylko pytanie po co miala by to powietrze schladzac ? Przeciez to uklad wolno ssacy i zasysane powietrze ma temperature otoczenia .
Z tego co wiem (bynajmniej z tych co widziałem w benzynach) to większość rur dolotowych do puszki filtra powietrza mają zawęrzoną średnicę w stosunku do wylotu z puszki. Są ludzie z większą wiedzą więc może zabiorą zdanie. Pozwolę sobie zmieścić fotkę wykresu mocy (nie cale 214 koni) kolegi który w E36 328 miał kolektor ssący z silnika M50, słyszałem też o wyniku 222 koni co przedstawia ile zdławiony jest M52 2,8 ....