-
Zaawansowany Użytkownik
North polecałbym Ci fora dotyczace LPG tutaj możemy w większości Ci powiedzieć gdzie można to dobrze założyć.
a na twoje pytania odpowiem na ile umiem
1. działa wszystko do chwilowego spalania warto dodać sobie 1-2 litry sam zobaczysz jak bedziesz jezdzic można to coprawda zmienic wyliczajac ze wzoru ktory byl gdzies na forum podany ale wtedy bp niebedzie poprawnie pokazywac.
2.o ingerencji wiele Ci niepowiem jest ingerencja w sygnaly napewno ale napewno przy dobrym gazowniku nie beda Ci rozbierac modułów żeby się w nie wpiąć
3. delikatny spadek mocy jest a raczej momentu obrotowego ale nie jest to jakas wielka strata (no do palenia gum itd. to wtedy odczujesz) IIIgen jest wieksza strata
4. sekwencja 10-20% czyli 1-3 litrow III generacja okolo 40%
5. u mnie niebylo żadnego problemu (mam III generacje) musialem miesiac odpalac na gazie jak byly te mrozy -20stopni bo mi w baku zamarzlo paliwko (wiadomo rezerwa) i pompa padla
6. jesli chodzi o koszty przy III generacji 180zł przeglad raz do roku (zamiast 100zł) oprocz tego co 5k regulacja gazu (20zł) + filtr co 10k 30-50zł
7. moze cierpiec jesli nie bedziesz miał paliwa w baku czyli minimum 1/4 baku ale lepiej koło polowy trzymać
jeszcze raz powtorze ze mam III generacje a nie sekwencje prosze o potwierdzenie zaprzeczenie tym informacjom przez ludzi posiadajacych IV generacje
Uprawnienia umieszczania postów