Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: lusterko fotochrom

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez avecezarave Zobacz posta
    było chyba w każdej e32 po FL
    W każdej z fabrycznym alarmem. Rodzinabmw ma V8 i miał 3 piny.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez avecezarave Zobacz posta
    z mojego doświadczenia są one warte po 50 zł zarówno to po Fl jak i przed Fl czyli to z suwakiem.
    Nie umniejszając twoim doświadczeniom, realna wartość przed filtowego jest jednak troche wyższa.
    Pewnie że da się kupić za gorsze i przy rozbiórce aut to sie zdarza.
    Tyle że złotego Rolexa czy Cartiera też kilku ludziom udało się kupić za bezcen, co nie czyni tych przedmiotów wartych byle co.

Złóż w kręgu zainteresowanych tematem e32 ofertę odkupienia SPRAWNEGO lusterka z suwakiem za 50 zł i zobaczymy z jakim spotkasz się odzewem.
    Obstawiam że może być on porównywalny z lawiną ofert odsprzedaży elementów pakietu Indyvidual do e32, na którą się przygotowywałeś.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar NegroEG
    BMW
    E32
    Blog
    15
    to swoja droga ze z alarmem ja alarmu niemam na ebayu zadrogo ;) doczekalem sie wkoncu znudzi mi sie to bedzie sciemniane lustereczko

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Nie umniejszając twoim doświadczeniom, realna wartość przed filtowego jest jednak troche wyższa. Pewnie że da się kupić za gorsze i przy rozbiórce aut to sie zdarza. Tyle że złotego Rolexa czy Cartiera też kilku ludziom udało się kupić za bezcen, co nie czyni tych przedmiotów wartych byle co. Złóż w kręgu zainteresowanych tematem e32 ofertę odkupienia SPRAWNEGO lusterka z suwakiem za 50 zł i zobaczymy z jakim spotkasz się odzewem. Obstawiam że może być on porównywalny z lawiną ofert odsprzedaży elementów pakietu Indyvidual do e32, na którą się przygotowywałeś.
    Nie umniejszając też Twoim doświadczeniom, cenę kształtuje rynek. Widziałem już kilka przedliftowych w cenie ~100zł, które wisiały na allegro niemiłosiernie długo i jakoś nie mogły znaleźć nabywcy. Oczywiście każdy sprzedawca może wystawić cenę jaka mu się podoba, jednak w mojej ocenie realna wartość to maksymalnie 70zł.

P.S. Nie ma co się podpierać cenami z ebay'a, bo tam wszystkie graty liczbę mają taką samą co w PL tyle, że walutą jest €uro.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 17-03-2011 o 13:27

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Nie umniejszając też Twoim doświadczeniom, cenę kształtuje rynek. Widziałem już kilka przedliftowych w cenie ~100zł, które wisiały na allegro niemiłosiernie długo i jakoś nie mogły znaleźć nabywcy. Oczywiście każdy sprzedawca może wystawić cenę jaka mu się podoba, jednak w mojej ocenie realna wartość to maksymalnie 70zł.
    Grono odbiorców i ludzi zorientowanych w temacie jest na tyle wąskie, że odzewem na oferty allegro kieruje już przypadek.
    Masz najlepszy, świeży przykład na forum. Pojawia się nowy użytkownik, bez pojęcia z czym do czego, przeczyta o takim gadżecie na forum, wyszuka na allegro taki element z rozbiórki i tyle.
    Rozmowa o wartości będzie miała sens za kilka sezonów, kiedy te auta znikną, tak jak zniknęły rekiny.
    Zaniżanie wartości wszystkiego co związane z tymi autami, odzwierciedla poziom jaki prezentuje taki "miłośnik starego BMW" i dobrze pokazuje co jest dla kogo pasją, a co zajawką realizowaną wedle najprostszego, oklepanego schematu: "hajs, allegro i kup teraz".
    Widziałem to już wiele razy i patrze na to od lat, schemat powtarza się wraz z kolejnymi generacjami aut, norma.
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Rozmowa o wartości będzie miała sens za kilka sezonów, kiedy te auta znikną, tak jak zniknęły rekiny.
    Ale rozmawiamy o dniu dzisiejszym ;) Jednak zgadzam się, że wykres poziom cen jakiegoś przykładowego gadżetu będzie zbliżony do sinusoidy. I niestety mam wrażenie, że jeszcze nie jesteśmy w jej najniższym położeniu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    Kafarek przesadziłeś lusterko z suwakiem 500zł ? Mi się udało dostać je w gratisie do wlotów z 750 które kupiłem za 60zł
    Słuchaj, okazje się trafiają i wszyscy na nie polujemy.. A jak trafimy, to się cieszymy jak gwizdki.. Nie zaprzeczajcie tylko ;) Sprawne lusterko z suwakiem jest warte minimum 300zł i tak jak Szalony pisze, w normalnej licytacji gdzie ludzie wiedzą co kupują taka cena to minimum jaka wychodzi w licytacji od złotówki. Bo to jest rarytas i rzadkość..

Dla przykładu.. Tydzień temu wystawiłem na alle zestaw BMW Bavaria C Professional RDS.. Radio z kodem, tuner i kabel połączeniowy. Ponieważ nie miałem możliwości sprawdzić radia, a jak było w aucie jeszcze, wyświetlało CODE WAIT, wystawiłem aukcję od złotówki i jasno poinformowałem że radyjko jest niesprawdzone bo nie moge nawet wklepać kodu.. Słychać mechanikę kasety i jak się wszystko załącza, ale reakcji brak.. Generalnie uprzedziłem, że licytując można wygrać niesprawny towar (nie znam stanu).. Po 7 dniach licytacji i milionie zapytań od kupujących radio poszło za 355zł! Jako niesprawdzone! Kupił to jakis audiofil, który żyje ze sprzedaży radyjek samochodowych.. Za miesiąc więc trafi pewnie spowrotem na alle, ale jako sprawdzone, sprawne z dołożoną zmieniarką.. A cena nie będzie niższa niż 700zł.. I jak znam życie, pójdzie w ciągu kilku dni.. Bo to jest rarytas, bo to jest rzadkie, bo sprawny komplet jest praktycznie nieosiągalny, a podzespoły w ASO kosztują majątek (kabel połączeniowy kosztuje 400zł!)

Rarytas.. I wszystko jasne...

-----> www.e32.750i.pl <-----

BMW
    E32
    Blog
    15
    nom planowalem kupic to radyjko do 200zlociszy ;) masz jakies czesci karoserii moze? bo zapewne demontarzyk jakis maly masz? ;)

BMW
    E32
    Blog
    15
    ok lusterko do mnie dotarło całe i zdrowe jest minimalnie szersze od zwykłego co mnie bardzo ucieszylo
    do działania lusterka potrzebuje 3 kabli + + i - zeby zmienialo polozenie musza dochodzic 2 napiecia jedno stale drugie np z podswietlenia jak uda mi sie uruchomic dokonca to filmik pokaze ;)
    juz zamontowane ;) a oto efekt Kafarek moje lustereczko chyba ciszej chodzi od twojego

Ostatnio edytowane przez NegroEG ; 18-03-2011 o 22:05

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    nawet nie wiedzialem ze to lusterko tak drogo chodza, u mnie bylo takie oryginalne zamontowane ale je zdemontowalem i zalozylem elektrochromowe(automatyczne 1995 e34)
    nie sprzedaje, zostawiam dla nowego nabywcy zeby mial oryginal.
    ja sciagnelem bo mnie wkurzalo to jezdzenie.

Uprawnienia umieszczania postów