Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: INPA - instalacja !!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Zobacz w zasobach portu com adresy. Powinno być 3F8 dla ads aby działał poprawnie. W niektórych da się zmienić. Jak chcesz aby Ci działało na innym adresie to zmień konfigurację z ads na obd i pójdzie. Oczywiście trzeba wejść w ediabas/hardware/obd i kliknąć na plik konfiguracyjny.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Hmm,na przejściówce PCMCIA jest inny zasób portu COM i niestety przy próbie zmiany na "3F8" występuje konflikt z kontrolerem ATA/SATA.
    Zabrałem na zewnątrz stacjonarny komputer i udało się uruchomić INPE (w stacjonarnym zasób portu COM jest "3F8") -:)
    Czeka mnie w takim razie zakup jakiegoś starego lapka z fizycznym portem COM lub wynoszenie stacjonarki za każdym razem na zewnątrz,heh
    Seban123, czy jak zmienię konfigurację na OBD to ruszy mi na tej przejściówce PCMCIA ? (jeszcze tego nie sprawdziłem)

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Ruszy jako obd ale nie będzie można tym interfejsem diagnozować niektórych starszych sterowników.
    Albert Einstein

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez rosomak79 Zobacz posta
    Czy Ty masz w laptopie fizyczny COM?
    Każdy kto chce pewnie diagnozować i programować auta korzysta z fabrycznych COM, najlepsze do tej pracy są stare muły robocze nie do zajechania jak DELL lub IBM

Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
    Ruszy jako obd ale nie będzie można tym interfejsem diagnozować niektórych starszych sterowników.
    A i z programowaniem/kodowaniem będą problemy.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Co niby chcesz programować w autach z linią L? Z kodowaniem nie ma problemów. Mam interfejs ads i obd i nie ma różnicy w działaniu między nimi.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Witam pomógłby ktoś z instalacją Disa
    Bartekzrn

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Nie męcz się z instalacją tylko ściągnij gotowca. Na chomiku jest pełno tego.
    Albert Einstein

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    koledzy jakiś czas temu zakupiłem interfejs lecz nie łączy się z większością modułów np.dme, edc,itp wyczytałem że 750 z silnikiem m73n potrzebuje bardziej zaawansowanego interfejsu przeszukałem allegro i znalazłem dwa fejsy przy których sprzedawcy twierdzą że bez problemu obsłużą to auto Problem w tym że bardzo różnią się ceną i tu proszę o weryfikację kolegów znających temat Informacja sprzedawcy Jesli samochod dziala tylko z ADS to potrzebne sa 2 linie (K i L). W interfejsie sa jak najbardziej 2 linie i jest zgodny tylko z ADS, chociaz da rady sie skomunikowac rowniez z samochodoami przejsciowymi tzn, tymi co maja okragle zlacze i OBD2 (maja tylko linie K). Testowalem na E39 528i z 99r (z jedna linia K), E36 316i z 95r (linia K i L ), E34 1.8L z 93r (linia K i L) i na wszystkich nie bylo problemu z komunikacja. Takze, jesli nie ma roznicy w skryptach pomiedzy m73 a m73n to powinien pojsc. Co do programow, to w samochodach korzystajacych tylko z ADSu czasami jest mozliwosc uzyskania komunikacji tylko za pomoca DIS'a. Np. ta E36 ma DME 1.73 i nie chce ruszyc na INPI'e nawet z podmienionymi skryptami, natomiast z DIS'em bez problemu sie komunikuje.
    Pozdrawiam
    :Strona z przedmiotem: INTERFEJS BMW ADS INPA RS232 DIS DIAGNOSTYKA
    Odpowiedź drugiego sprzedawcy Interfejs będzie odpowiedni Strona z przedmiotem: BMW 87-06 INPA ADS GT1 DIS EDIABAS z k.BMW i OBD2

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Ja diagnozowałem m73 z 98 i z 2000 roku interfejsem na usb. Idzie bez problemu silnik. Możesz nie mieć plików w inpa do diagnostyki tych motorów.
    Natomiast te z 95, 96 już gorzej.
    EDC może wymagać interfejsu ads. Zależy jaki jest sterownik.
    Reszta powinna działać z interfejsem na usb.
    Albert Einstein

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    auto z 2000r chyba edc3 przedtem kupiłem taki za 60/70zl niby z funkcją aktywnego zapłonu który defacto nie działa , który z linka byś polecił a może do pierwotnego coś ściągnąć

Uprawnienia umieszczania postów