Różnica jest taka, że nowszy motor ma większą moc i nie powinien palić więc a nawet troszkę mniej jak mój.
Koła nie mając nic do tego, różnice większego ogumienia latem niweluje zewnętrzna temperatura zimą.
Mój silnik (184KM) był ostatnim gdzie stosowano sam termostat. Każdy młodszy silnik miał już montowany standardowy termostat i dodatkowy termostat EGR, kiedyś czytałem o tym sporo i praktyka wygląda tak, że jak już się za to zabiera to wymienia oba na raz na nowe i oryginalne tak aby wymiana była w 100% skuteczna, niemal zawsze kończą się w tym samym czasie a wymiana ich to kłopot bo trzeba sporo klamotów wyrzucić aby się do nich ostać, nie warto też oszczędzać bo ceny dobrych i sprawdzonych zamienników są mniej więcej takie jak oryginalnych części. Poszukaj swoich na Allegro firmy zewnętrzne sprzedają oryginalne części nawet o 10% taniej jak ASO.
Ale najpierw sprawdź jaka jest temperatura pracy silnika, na pewno gdzieś to można podejrzeć, może jakieś ukryte MENU w komputerze pokładowym?
W E38 "odblokowywało się zegary" i był wtedy dostęp do dodatkowych testów na których można było zobaczyć prawdziwą temperaturę płynu w układzie, informacje te przesyłane są do komputera silnika a ten wykorzystuje je do dawkowania paliwa. Jeżeli stoisz w korkach a temperatura cieczy jest ok 70-75*C to wtryski podają zwiększoną dawkę paliwa. Prawidłowa temperatura to pewnie zakres 86-92*C