moim zdaniem 13-14L w mieście tego paliwa bo raczej myślimy o tym samym (wyścigowa muszla), jeśli się mylę to mnie proszę popraw, jest wynikiem w normie i może poprawić wynik spalania. Znam przykład poprawy o 1-2L.
moim zdaniem 13-14L w mieście tego paliwa bo raczej myślimy o tym samym (wyścigowa muszla), jeśli się mylę to mnie proszę popraw, jest wynikiem w normie i może poprawić wynik spalania. Znam przykład poprawy o 1-2L.
Sprzedam swoją EX BMW e36 318i 95r.
Nie wiem ,jak to robicie ,ale ja u siebie przy 3.0 D nie zejde ponizej 14litrow w miescie zimą chodźbym nie wiem jak bardzo sie starał. Druga strona medalu to to,że Kraków i korki ogromne są, ale jakczytam ,że komuś auto 12 l/100 pali w miescie to nie wierze normalnie
Riki, mnie wiecej nie łyka 4000cm3 u ciebie powinno być mniej
mi na trasie nad morze spalił 6 litrów przy 110 km droga ze szczecina nad morze
w mieście mi różnie pali 10,5 do 13 zależy od temperatury korków itd. ale tak czy siak uważam że mam termostaty do wymiany temp jaką najwyższą zaobserwowałem to ok 58*C.
Moje e65 z 4.4 spokojnie miesci sie w 12,5 jazda mieszana . Na baku robie srednio 650 km . Teraz jak jezdze do pracy pali mi 11 a na baku robie 750 km . Wszystko plus minus 10% bo za dokladny w spalaniu nie jestem .
U mnie wtrasie przy 110 bierze 6,8 przy 160 już 8,2 . A miasto nie ma opcji żeby poniżej 14 zejść ,ale korki ciagle i stawanie/ruszanie swoje robi
Riki fajno by bylo jak bys napisal jaki masz motor.
1. Termostat
2. Wtryskiwacze
Ze względu na sam termostat będziesz miał sporo większe spalanie ale i tak jest ono zbyt duże aby tylko z nim był problem, sprawdziłbym też na Twoim miejscu kondycje wtryskiwaczy, pewnie któryś leje. Temperaturę płynu powinieneś mieć jakoś/gdzieś dostępną do podglądu, nie wiem gdzie i jak bo to E66. ty na zegarach widzisz, że jest dobrze a tym czasem komputer silnika dostaje rzeczywiste dane, które mogą się sporo różnić. Temperatura pracy diesla to ok 90*C, w Twoim silniku będziesz miał główny termostat i zapewne termostat EGR, wymień oba od razu aby naprawa była skuteczna ale najpierw podejrzyj jaka temperatura cieczy jest faktycznie podczas pracy silnika, zapewne będzie się wahać pomiędzy 72-80*C
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!