Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Inny wymiar koła/automat nie zmienia biegów

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek1989 Zobacz posta
    spalanie sie zmieni ale bez przesady, beda to niezauwazalne ilosci... Nie ma sie co spinac.

co do tematu to tez mialem sytuacje(przez chwile) ze profi opon osi przedniej i osi tylnej troche sie roznil... efekt-auto ruszalo z 2go biegu. po zalozeniu 4 takich samych oponek wszystko powrocilo do normy.
    No to żeś poleciał :)
    Między profilem 55 a 65 jak same wartości mówią jest 10% różnicy! W kilometrach faktycznie przejechanych też! Więc tam to spalanie było na poziomie 8,7l na 90km a nie na 100km! Ale to nie wszystko bo dochodzą inne opory bo auto inaczej "stoi" no i na 235/60 to jeszcze szerokość, i nie mówcie że to nie ma znaczenia bo jak faktycznie nie to czemu nie kupicie 750, przecież nie ma różnicy w spalaniu z 728:)
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kajciu ; 09-02-2012 o 18:36

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    To wszystko pokazuje tylko jak poziom merytoryczny naszego forum drastycznie spada, żeby odczytac wartościowe informacje trzeba przebijać sie przez steki takich bzdur
    najlepiej zalozyc koła od tico a co! napewno beda tansze a roznica przecie żadna
    Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek1989
    BMW
    E-38 730 V8
    Cytat Zamieszczone przez kajciu Zobacz posta
    No to żeś poleciał :)
    Między profilem 55 a 65 jak same wartości mówią jest 10% różnicy! W kilometrach faktycznie przejechanych też! Więc tam to spalanie było na poziomie 8,7l na 90km a nie na 100km! Ale to nie wszystko bo dochodzą inne opory bo auto inaczej "stoi" no i na 235/60 to jeszcze szerokość, i nie mówcie że to nie ma znaczenia bo jak faktycznie nie to czemu nie kupicie 750, przecież nie ma różnicy w spalaniu z 728:)
    Pozdrawiam
    do mnie pijesz????
    Czyli Twoim zdaniem ile wzrosnie spalanie w tych 10%, 2 litry, 3... a moze 5 litrow???
    Twoj post wogole nie ma sie do tego, co ja napisalem wiec nie wiem dlaczego mnie cytujesz...

Cytat Zamieszczone przez Leon740i Zobacz posta
    To wszystko pokazuje tylko jak poziom merytoryczny naszego forum drastycznie spada, żeby odczytac wartościowe informacje trzeba przebijać sie przez steki takich bzdur
    najlepiej zalozyc koła od tico a co! napewno beda tansze a roznica przecie żadna
    takie teksty jak ten wyzej, pokazuje tylko ile mozna zrobic zamieszania piszac o czyms, co nie ma nic wspolnego z tematem...

sorry ze post pod postem.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 09-02-2012 o 19:39

BMW
    740iA m62b44
    Tia... najlepiej pisać bzdury w tematach o ktorych nie ma sie pojęcia z przekonaniem o swojej racji bo tak sie komuś wydaje

BMW
    E-38 730 V8
    Cytat Zamieszczone przez Leon740i Zobacz posta
    Tia... najlepiej pisać bzdury w tematach o ktorych nie ma sie pojęcia z przekonaniem o swojej racji bo tak sie komuś wydaje
    zostawie to bez komentarza czlowieku... :)
    napisz cos od siebie w tym temacie, chetnie poczytam

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    do mnie pijesz????
    Czyli Twoim zdaniem ile wzrosnie spalanie w tych 10%, 2 litry, 3... a moze 5 litrow???
    Twoj post wogole nie ma sie do tego, co ja napisalem wiec nie wiem dlaczego mnie cytujesz...
    Spalanie to małe piwo. Dużo szybciej poleci zawieszenie, łożyska itd.
    Producent podając DOPUSZCZALNE rozmiary opon podaję je w jakimś celu, a nie z nudów.
    Zgadzam się z Leonem. Coraz więcej wpisów przeraża mnie swoim lekceważącym podejściem do auta.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

BMW
    740iA m62b44
    zostawie to bez komentarza czlowieku... :)
    napisz cos od siebie w tym temacie, chetnie poczytam
    Chyba wszystko już w temacie felg i rozmiarów opon zostalo napisane nie ma sensu opisywac kolejny raz wystarczy czytac odpowiednie dzialy
    http://7er.pl/forumdisplay.php/34-Felgi-opony-itp

BMW
    E-38 730 V8
    ok ja sie z tym wszystkim zgadzam...
    ale zacytuj ktorys moj post w ktorym wspomnialem o jakimkolwiek rozmiarze opon.

Uprawnienia umieszczania postów