Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Inny wymiar koła/automat nie zmienia biegów

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E-38, 728
    :) - dziękuję za odpowiedź - właśnie wróciłem z Nowego Sącza i wszystko ok . Spalanie 8.7 średnie Oświęcim- Kęty- Wadowice- Mszana Dolna- Nowy Sącz- Zakopower- Wadowice-Kęty -Oświęcim :) elegancko:)

dziękuję za zainteresowanie problemem . Pozdrawiam

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Cyga Zobacz posta
    :) - dziękuję za odpowiedź - właśnie wróciłem z Nowego Sącza i wszystko ok . Spalanie 8.7 średnie Oświęcim- Kęty- Wadowice- Mszana Dolna- Nowy Sącz- Zakopower- Wadowice-Kęty -Oświęcim :) elegancko:)

dziękuję za zainteresowanie problemem . Pozdrawiam
    Zaloz opony we wlasciwym rozmiarze bo 215/55 nawet na 5tke sa za male ! i dopiero wtedy mierz spalanie bo wyniki na "rowerowkach" mozesz sobie miedzy bajki wlozyc ;)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    odkopię kotleta żeby potwierdzić to co tutaj jest pisane, wczoraj zmieniłem koło na zapasowe (lewy przód), zimówki mam 225/55 a zapas 235/60 i skrzynia też przestała mi zmieniać biegi. Już miałem wam zwracać honor za tą wymianę oleju w skrzyni ale po zamontowaniu koła spowrotem wszystko wróciło do normy :) a jeszcze ciebie BOSS jak zawsze się czepię przy okazji opony 215 są jak najbardziej wlasciwe do e38, o czym informuje naklejka na słupku pomiędzy drzwiami po stronie kierowcy. hihi dobranoc :D
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 08-02-2012 o 21:06

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    opony 215 są jak najbardziej wlasciwe
    Chodziło o te dwie pozostałe cyferki ;D Nie mów, że masz na słupku 215/55.
    Może coś się tam powycierało, ale na 100% masz tam napisane 215/65 !
    Gra muzyka

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    a jeszcze ciebie BOSS jak zawsze się czepię przy okazji opony 215 są jak najbardziej wlasciwe do e38, o czym informuje naklejka na słupku pomiędzy drzwiami po stronie kierowcy. hihi dobranoc :D
    Smiem zauwazyc ze "pijany czepia sie stodoly"- pomiedzy 215/55 R16 a 215/65 R16 jest potezna roznica a to wlasnie te drugie sa wlasciwe dla E38.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 09-02-2012 o 00:00
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    BOSS pisales o spalaniu , a na spalanie profil opony nie ma wpływu ;)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    BOSS pisales o spalaniu , a na spalanie profil opony nie ma wpływu
    padłem na cyce...dziś założę do Porsche 275/20 R20 i potem zaraz 275/45 R20 i spalanie takie same???
    proszę Cię zastanów się nim coś durnego napiszesz.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek1989
    BMW
    E-38 730 V8
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    padłem na cyce...dziś założę do Porsche 275/20 R20 i potem zaraz 275/45 R20 i spalanie takie same???
    proszę Cię zastanów się nim coś durnego napiszesz.
    spalanie sie zmieni ale bez przesady, beda to niezauwazalne ilosci... Nie ma sie co spinac.

co do tematu to tez mialem sytuacje(przez chwile) ze profi opon osi przedniej i osi tylnej troche sie roznil... efekt-auto ruszalo z 2go biegu. po zalozeniu 4 takich samych oponek wszystko powrocilo do normy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    mam w 740iA 95r na przodzie mam 225/60/16 na tyle 235/60/16 i nic sie nie dzieje ale wezmę podepnę kompa i w czasie jazdy sprawdzę czy prędkości poszczególnych kół są takie same czy inne, teoretycznie powinny być inne.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    bezi tak jak ci krzysiek napisal - w twoim skrajnym przypadku 25% roznicy w profilu beda to niezauwazalne ilosci, a co dopiero w przypadku 55/65 wiec daj na luz ;)

co do tematu to nie wiem jak to jest do konca - czy skrzynia wariuje tylko jesli na jednej osi sa rozne kola, czy jak są roznice wielkosci kol pomiedzy osiami też. postaram się to dziś sprawdzić
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 09-02-2012 o 09:54

Uprawnienia umieszczania postów