-
Zaawansowany Użytkownik
Odkopię temat-:))
W zeszłym roku wymieniłem termostat (temp otwarcia 85'C). obecnie mam walniętą pompkę dodatkowego obiegu wody pod elektrozaworami. Układ odpowietrzony prawidłowo, płyn prestone. Podczas jazdy mam uruchomiony test nr 7, zauważyłem, że podczas jazdy temperatura oscyluje w granicach 88-94'C. Jak puszczam gaz to spada, jak cisnę to rośnie. Jak zachowują się wasze M60 przy obecnych temperaturach ? Byłem w podkarpackim dużo podjazdów- serpentyny temperatura na zewnątrz pokazywała 35-39.C, a w tescie nr 7 dochodziła mi do 100'C. Gdy zjeżdżałem znów w dół to spadała do nawet 87'C w zależności od długości zjazdu serpentynami -:) Wskazówka oczywiście w pionie, dopiero po przekroczeniu 115'C zaczyna wychylać się w prawą stronę - prawda? Gdy wracałem do domu to miałem 94'C przy włączonej klimie, na zewnątrz 30-33'C. Czy to jest normalne ? Warunki mamy ostatnio ekstremalne jeśli chodzi o temperatury w Polsce i nie wiem co myśleć ? Aaa, i czy walnięta pompka elektrozaworów ma jakiś wpływ na temp silnika czy tylko ogrzewa kabinę po naciśnięciu "rest" poniżej 15'C?
Uff, dużo tego, ale chyba wszystko zrozumiale i jasno opisałem. Czekam na Wasze opinie .
Pozdr
Uprawnienia umieszczania postów