Sprawdź wiązkę na zgięciu drzwi. Mógł jakiś przewód się załamać. Trzeba odsunąć gumę obejrzeć całe przewody nawet pod izolacją.
Sprawdź wiązkę na zgięciu drzwi. Mógł jakiś przewód się załamać. Trzeba odsunąć gumę obejrzeć całe przewody nawet pod izolacją.
PROBLEM ROZWIAZANY!
jak kolega wyzej napisal wlasnie to bylo problemem:)
na przyszlosc dla ciekawskich:
1) BOCZEK zdjalem tzn odgialem od srodka:
a) zdjalem ze slupka obie oslony (dolna i gorna)
b) odhaczylem gorna czesc boczka(ta przy listwie chromowanej)
c) po zdemontowaniu tych oslon da sie wyciagnac kawalek uszczelki tzn ta co po slupku idzie
d) odchaczylem boczek przy slupku (czyli gora i jeden bok odhaczone)
e) boczek DELIKATNIE odgialem
f) wygluszenie odkleilem
g) dostalem sie do zamka i pociagnelem takie "ciegno" przy sprezynie w gore(to jest to zabezpieczenie...)
h) otworzylem drzwi UWAZAC ZEBY NIE URWAC BOCZKA !!
winny okazal sie ten prostokacik o ktoreym wspomnial wyzej kolega:) po jego zdjeciu z zamka(po uprzednim zdemontowaniu ) zamek zaczal dzialac jak bez centralnego:) do czasu kupna tego gowienka drzwi sa sprawne tyle ze recznie otwierane i zamykane:)
dzieki koledzy za pomoc! pozdro! moze si ekiedys komus to przyda:)
Moglbym prosic jakiegos moderadtora o zmiane nazwy tematu? bo chyba nikt nie wpadnie na to zeby przy takim problemie szukac informacji pod takim tyt. np na. AWARIA CENTRALNEGO ZAMKA-otwieranie drzwi od srodka
To rozumie, że stawiasz piwo przy następnym spocie?;)) Ja radzę Kto ma podobny problem (raz reaguje a raz nie) żeby wydali te 30zl bo później jest naprawdę nieciekawie- dobrze, że ja posłuchałem kolegi z e39 bo miał ten problem w swojej bmce 2 przednie zamki i mówił mi żebym całkiem odpiął wtyczkę bo później nie otworze:/ Miałem szczescie bo padł całkiem na otwartych a pózniej dla pewności odpiąłem wtyczke zanim przyszedł nowy....
PS: ON WYCINAŁ BOCZKI xD połamał jak próbował sie dostać zamek w drugich drzwiach wymienił normalnie;P
Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 14-03-2011 o 17:51
Jade wolno ale ciagle przed toba:)