Je¶li chodzi o wskazówki zdejmowania boczka na zamkniêtych drzwiach to nale¿y pamiêtaæ by wpierw zerwaæ uszczelke dooko³a drzwi by nie wszkodzic boczka podczas jego demonta¿u ;)
Je¶li chodzi o wskazówki zdejmowania boczka na zamkniêtych drzwiach to nale¿y pamiêtaæ by wpierw zerwaæ uszczelke dooko³a drzwi by nie wszkodzic boczka podczas jego demonta¿u ;)
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol
No to bêdê siê bra³ do roboty :) Rozwa¿a³em te¿ zdjêcie tylnych drzwi i wyjêcie klamki, ale chyba za du¿o zachodu z tym. Co do boczku to napierw zdejmê ten z dzia³aj±cych drzwi i tam obczajê o co chodzi, potem zabiorê siê za ten z zablokowanych drzwi.
facebook.com/djbinek
chomikuj.pl/djbinek
A to jest bardzo fajny przyrz±d do zdejmowania tapicerki
Mo¿na zrobiæ samemu np ze du¿ego ¶rubokrêtu. Bardzo pomocny ( szczególnie przy spinkach, które szybko mo¿na zniszczyæ ).
Wg mnie równie dobrym przyrz±dem, jest drewniana ³opatka do nale¶ników :-)
Jest p³aska, ¶ciêta na koñcach i nic nie rysuje, idealnie nadaje siê do ¶ci±gania boczka, polecam:
![]()
O widzisz na to nie wpad³em. Lepsze bo nie rysuje i tañsze. Cz³owiek siê uczy ca³e ¿ycie.
Koszt 1,15 PLN na dziale "akcesoria kuchenne" w markecie :-).
Zrobi³em dok³adnie jak piszesz. Uszczelki jeszcze nie zdj±³em :P Linki s± w porz±dku, wszystko pracuje. Gdy wcisnê "dzyndzel" przy szybie i poci±gnê za któr±¶ z klamek to normalnie wyskakuje. S³ychaæ te¿ ,¿e mechanizm pracuje, ale drzwi nadal nie da siê otworzyæ. Nie wiem czy nie bêdê musia³ odkrêcaæ tylnych drzwi od pasa¿era i wtedy bêdê mia³ dostêp do klamki z przodu.
facebook.com/djbinek
chomikuj.pl/djbinek
Binek, a które to s± drzwi? pasa¿era? Mi chyba z 2-3 razy drzwi pasa¿era zamarz³y zim±, wstawi³em do grzanego gara¿u na parê godz. i zawsze puszcza³y. Objawy idealnie takie jak masz teraz, tylko pytanie czy u Ciebie s± jeszcze mrozy??
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Tak. Prawe przednie pasa¿era. Jak by³y te mrozy i otworzy³em auto to nie mog³em zamkn±æ obu drzwi z przodu. Domkn±³em je na tyle ile siê da³o, zaryglowa³em od ¶rodka (tym przyciskiem obok awaryjnych) i pojecha³em w d³ug±. Te od kierowcy po 20 minutach pu¶ci³y, za¶ te od pasa¿era nie. Po 2 godzinach jazdy nadal nic. Gdy wróci³em do domu, to po prostu je domkn±³em na si³ê i od tego momentu nie mogê ich otworzyæ.
facebook.com/djbinek
chomikuj.pl/djbinek
Spróbuj suszark± do w³osów podgrzaæ trochê klamkê i blachê tak z kilka minut.