Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 21

W±tek: jak zdj±æ boczki z Airbagiem?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    Je¶li chodzi o wskazówki zdejmowania boczka na zamkniêtych drzwiach to nale¿y pamiêtaæ by wpierw zerwaæ uszczelke dooko³a drzwi by nie wszkodzic boczka podczas jego demonta¿u ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar djbinek
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5
    No to bêdê siê bra³ do roboty :) Rozwa¿a³em te¿ zdjêcie tylnych drzwi i wyjêcie klamki, ale chyba za du¿o zachodu z tym. Co do boczku to napierw zdejmê ten z dzia³aj±cych drzwi i tam obczajê o co chodzi, potem zabiorê siê za ten z zablokowanych drzwi.
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysiek7er
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Sk±d
    Finlandia
    A to jest bardzo fajny przyrz±d do zdejmowania tapicerki

Mo¿na zrobiæ samemu np ze du¿ego ¶rubokrêtu. Bardzo pomocny ( szczególnie przy spinkach, które szybko mo¿na zniszczyæ ).

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Wg mnie równie dobrym przyrz±dem, jest drewniana ³opatka do nale¶ników :-)
    Jest p³aska, ¶ciêta na koñcach i nic nie rysuje, idealnie nadaje siê do ¶ci±gania boczka, polecam:

Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    Sk±d
    Finlandia
    O widzisz na to nie wpad³em. Lepsze bo nie rysuje i tañsze. Cz³owiek siê uczy ca³e ¿ycie.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Koszt 1,15 PLN na dziale "akcesoria kuchenne" w markecie :-).

Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5
    Cytat Zamieszczone przez muKo Zobacz posta
    Ja mia³em tak± historiê po zesz³ej zimie. Zamek prawy przód zamarz³, brak reakcji na jedn± i drug± klamkê, linki trzyma³y , natomiast sam zespó³ zamka przycina³ siê.
    Metoda:
    Zdejmujemy klameczkê wew ( za¶lepka plus krzy¿ak ) zdejmujemy z linki, szyba na dó³ i wtedy zdejmujemy t± listwê przy szybie plus kilka ko³ków plastikowych w górnej warstwie boczku, jest to na tyle elastyczny element ¿e jak zrobisz to ostro¿nie to go nie stracisz a dostêp do zamka co prawda ograniczony ale zawsze bêdziesz mia³, nim co¶ poci±gniesz zapal sobie i przyjrzyj dok³adnie co jak dzia³a i siê drzwi otworzy, wtedy ameryka . Wyci±gasz zamek ( 3 ¶ruby o ile dobrze pamiêtam torx ) , olej smarowanie rozruszanie i bêdzie dzia³aæ, mi po takiej operacji zamek dzia³a bez problemu ponad rok ale muszê go ponownie zakonserwowaæ ale na temat konserwacji proszê o wypowied¼ kogo¶ kto siê na tym zna.
    U mnie jedyna strata z tego tytu³u to minimetr kw zniszczonego boczku w miejscu zgiêcia i dwa dni nerwów
    Zrobi³em dok³adnie jak piszesz. Uszczelki jeszcze nie zdj±³em :P Linki s± w porz±dku, wszystko pracuje. Gdy wcisnê "dzyndzel" przy szybie i poci±gnê za któr±¶ z klamek to normalnie wyskakuje. S³ychaæ te¿ ,¿e mechanizm pracuje, ale drzwi nadal nie da siê otworzyæ. Nie wiem czy nie bêdê musia³ odkrêcaæ tylnych drzwi od pasa¿era i wtedy bêdê mia³ dostêp do klamki z przodu.
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Binek, a które to s± drzwi? pasa¿era? Mi chyba z 2-3 razy drzwi pasa¿era zamarz³y zim±, wstawi³em do grzanego gara¿u na parê godz. i zawsze puszcza³y. Objawy idealnie takie jak masz teraz, tylko pytanie czy u Ciebie s± jeszcze mrozy??

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5
    Tak. Prawe przednie pasa¿era. Jak by³y te mrozy i otworzy³em auto to nie mog³em zamkn±æ obu drzwi z przodu. Domkn±³em je na tyle ile siê da³o, zaryglowa³em od ¶rodka (tym przyciskiem obok awaryjnych) i pojecha³em w d³ug±. Te od kierowcy po 20 minutach pu¶ci³y, za¶ te od pasa¿era nie. Po 2 godzinach jazdy nadal nic. Gdy wróci³em do domu, to po prostu je domkn±³em na si³ê i od tego momentu nie mogê ich otworzyæ.
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    Sk±d
    Finlandia
    Spróbuj suszark± do w³osów podgrzaæ trochê klamkê i blachê tak z kilka minut.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •