Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: jak zdjąć boczki z Airbagiem?

Doświadczony Użytkownik Awatar grabol
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Jeśli chodzi o wskazówki zdejmowania boczka na zamkniętych drzwiach to należy pamiętać by wpierw zerwać uszczelke dookoła drzwi by nie wszkodzic boczka podczas jego demontażu ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar djbinek
    BMW
    E38 1998 2,8
    Blog
    5
    No to będę się brał do roboty :) Rozważałem też zdjęcie tylnych drzwi i wyjęcie klamki, ale chyba za dużo zachodu z tym. Co do boczku to napierw zdejmę ten z działających drzwi i tam obczaję o co chodzi, potem zabiorę się za ten z zablokowanych drzwi.
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    A to jest bardzo fajny przyrząd do zdejmowania tapicerki

Można zrobić samemu np ze dużego śrubokrętu. Bardzo pomocny ( szczególnie przy spinkach, które szybko można zniszczyć ).

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Wg mnie równie dobrym przyrządem, jest drewniana łopatka do naleśników :-)
    Jest płaska, ścięta na końcach i nic nie rysuje, idealnie nadaje się do ściągania boczka, polecam:

BMW
    O widzisz na to nie wpadłem. Lepsze bo nie rysuje i tańsze. Człowiek się uczy całe życie.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Koszt 1,15 PLN na dziale "akcesoria kuchenne" w markecie :-).

BMW
    E38 1998 2,8
    Blog
    5
    Cytat Zamieszczone przez muKo Zobacz posta
    Ja miałem taką historię po zeszłej zimie. Zamek prawy przód zamarzł, brak reakcji na jedną i drugą klamkę, linki trzymały , natomiast sam zespół zamka przycinał się.
    Metoda:
    Zdejmujemy klameczkę wew ( zaślepka plus krzyżak ) zdejmujemy z linki, szyba na dół i wtedy zdejmujemy tą listwę przy szybie plus kilka kołków plastikowych w górnej warstwie boczku, jest to na tyle elastyczny element że jak zrobisz to ostrożnie to go nie stracisz a dostęp do zamka co prawda ograniczony ale zawsze będziesz miał, nim coś pociągniesz zapal sobie i przyjrzyj dokładnie co jak działa i się drzwi otworzy, wtedy ameryka . Wyciągasz zamek ( 3 śruby o ile dobrze pamiętam torx ) , olej smarowanie rozruszanie i będzie działać, mi po takiej operacji zamek działa bez problemu ponad rok ale muszę go ponownie zakonserwować ale na temat konserwacji proszę o wypowiedź kogoś kto się na tym zna.
    U mnie jedyna strata z tego tytułu to minimetr kw zniszczonego boczku w miejscu zgięcia i dwa dni nerwów
    Zrobiłem dokładnie jak piszesz. Uszczelki jeszcze nie zdjąłem :P Linki są w porządku, wszystko pracuje. Gdy wcisnę "dzyndzel" przy szybie i pociągnę za którąś z klamek to normalnie wyskakuje. Słychać też ,że mechanizm pracuje, ale drzwi nadal nie da się otworzyć. Nie wiem czy nie będę musiał odkręcać tylnych drzwi od pasażera i wtedy będę miał dostęp do klamki z przodu.
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Binek, a które to są drzwi? pasażera? Mi chyba z 2-3 razy drzwi pasażera zamarzły zimą, wstawiłem do grzanego garażu na parę godz. i zawsze puszczały. Objawy idealnie takie jak masz teraz, tylko pytanie czy u Ciebie są jeszcze mrozy??

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    E38 1998 2,8
    Blog
    5
    Tak. Prawe przednie pasażera. Jak były te mrozy i otworzyłem auto to nie mogłem zamknąć obu drzwi z przodu. Domknąłem je na tyle ile się dało, zaryglowałem od środka (tym przyciskiem obok awaryjnych) i pojechałem w długą. Te od kierowcy po 20 minutach puściły, zaś te od pasażera nie. Po 2 godzinach jazdy nadal nic. Gdy wróciłem do domu, to po prostu je domknąłem na siłę i od tego momentu nie mogę ich otworzyć.
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

BMW
    Spróbuj suszarką do włosów podgrzać trochę klamkę i blachę tak z kilka minut.

Uprawnienia umieszczania postów