Witam,
Jade sobie 100km/h odblokowany komputer pokazuje 10spalanie, na zegarach pokazuje 11. Srednia z 300km to jest 10.5 z komputera. Po zatankowaniu wyszlo spalanie 15.. Pierwszy raz zrobilem taka traske z taka predkoscia stad moje zdziwienie. Zwykle mam tryby mieszane wiec wychodzi 20-22 litry ( komputer pokazuje dobrze ). Tak na baku gazu 40litrow robie 200km miasto - czasem do innego miasta 30km wiec spalanie zawsze kolosalne i nigdy sie nie zastanawialem jak to bedzie jak bede 300km jechac bez przerwy 100km/h. Sekwencja Stag 300-6 PLUS, Matrixy + RC-01. Kuzynek ma 4.0 i przy 100km/h to mu 9 pali. Ale zeby 15? Sprawdzil bym ile spali beny, ale musialbym do pelna zalac i po 200 znow do pelna a nie mam na zbyciu 600zl zeby zalac pelny bak, a lanie 50zl i jazda do rezerwy jest jak dla mnie nie miarodajna. Ile Wam pali w trasie jak tak jedziecie oszczednie ( mowie tu wylacznie o 3.5 Automat ), ale naprawde oszczednie pusta droga byla i snulem sie po tej drodze, bez wyprzedzania bez zwalniania praktycznie. Na koncu zrobilem 20km po miescie, ale watpie zeby to tak spalanie podnioslo z trasy zwlaszcza, ze rowniez bardzo oszczednie jezdzilem. Taki test zrobilem w sumie sobie, ktory wyszedl jak dla mnie fatalnie.. Sekwa sprawdzona, nie zalewa, wykres prawie idealny powiedzial gaziarz.
I jeszcze jedno pytanie jedziecie 100km/h i puszczacie calkiem gaz.. Czasami beta puszcza i sie toczy spalajac 0, natomiast czasami zaczyna powoli zwalniac i spalanie spada tylko do 6-8. Od czego to zalezy bo i taka i taka sytuacja zdazala mi sie na normalnej prostej drodze wiec ani to z gorki ani pod gorke.
Druga sprawa jest taka, iz mialem jezyk francuski, ktory zmienilem na niemiecki. Bledy sa po niemiecku, natomiast komputer ( godzina, srednie predkosci, spalanie ) po wlosku czy jaki to jezyk bo nawet nie wiem ( godzina to ORA zamiast UHR ^_^ ) pozniej zmienilem na angielski to godzine mam jako HORA. Jak to sie stalo?