Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: komputer a spalanie // dwa rozne jezyki komputera

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Tuczi 30%? Ponoc sekwencja pali tyle co benzyna.. No ale skoro Tobie na trasie 16 pali.. Szkoda, moj kuzynek ma e38 740iA i trasa przy 120 to 10 wychodzi max.. Mowi ze jak 100 leci to z 9 moze. Wedlug danych technicznych nasze silniki zarowno 3.0 3.5 i 4.0 ( r6 i v8 ) powinny palic 9.5-9.9 litra przy predkosci 120km/h. Natomiast 5.0 10.9 litra wiec to jest niemozliwe zeby palily po 16, a mi 15 jak jade 100km/h no bez jaj wiem ze to duzy silnik jest, ale takie spalanie to nieporozumienie jest juz.

Tom i Kaczy zrobie reset kompa ( ostatnio robilem - ale problem pojawil sie kilka dni pozniej ) i dam znac moze to pomoze ;)
    Ostatnio edytowane przez Aru89 ; 11-03-2011 o 18:08

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    Cytat Zamieszczone przez Aru89 Zobacz posta
    Tuczi 30%? Ponoc sekwencja pali tyle co benzyna..
    No niestety mylisz się. Auto na sekwencji powinno jeździć jak na pb a nie palić tyle samo. Sekwencja powinna spalać około 20-30% gazu więcej jak pb. Przy takim samym spalaniu gazu i pb wypalane zostają zawory.
    Swoją drogą u Ciebie jest trochę za duże spalanie (mi wychodzi 13 przy takiej jeździe). Proponowałbym sprawdzenie auta najpierw na pb lub podpiąć pod kompa albo jechać do dobrego gazownika na sprawdzenie instalacji gazowej.

Uprawnienia umieszczania postów