-
Zaawansowany Użytkownik
Zwykly gaz spali 30% wiecej, ok, sekwencja spali max 10% wiecej czyli 1-1.5 litra. Tak jak wyzej napisalem calkowita regulacja byla zrobiona po 10k czyli jakos tydzien temu. Wiec jak beny spali 10 to gazu z 12 max powinna palic. Wiec pytam co moze byc ze pali 15 przy 100km/h. I nie mowcie ze to jest ok, bo zanim zalozylem sekwe to palila mi 10 przy takiej predkosci, natomiast w miescie 20. Teraz pali w miescie 22 co jest dla mnie w porzadku, natomiast na trasie wyszlo 15 co juz jest nieporozumieniem.
Wiec do znawcow, czy moge ja mulic jadac 100km/h? Lece stowka i wskazowka pokazuje spalanie 10 to mysle ze to jest ok, chyba ze ta wskazowka klamie i ja mule? Ile Wam pali przy takiej mega oszczednej jezdzie przy silniku 3.5?
Poza tym dzisiaj legnica-wrocek 160 i spalanie 14 litrow wyszlo. Moze ja zamulam albo mam cos schrzanione przy mniejszych predkosciach? Hmm bezsens
Czy odpowiedzialny za to moze byc regulator cisnienie paliwa? Czy on rowniez wplywa na gaz? Bo bede takowy zamawiac po wyplacie - jak zakladam waz na niego to zaczyna mi falowac, ale tylko na zimnym. Na cieplym roznica to moze 50 obrotow ledwo wyczuwalne czy zalozony czy nie.
Ostatnio edytowane przez Aru89 ; 11-03-2011 o 18:42
Uprawnienia umieszczania postów