-
Zaawansowany Użytkownik
mam padnieta mate na 100 procent jak dobac sie do fotela ay cos tam po lutowac
-
Zaawansowany Użytkownik
Ok. A powiedz mi, mam jeszcze jedną wtyczkę, której nie ma na zdjęciu. Jest to wtyczka ktora nie idzie od modułu tylko jest osobno - chyba od zasilania fotela. Odchodzi od niej 6 pinów, tak samo jest w tej białej mojej pod siedzeniem - 6 wtyków, tylko wtyczki do siebie nie pasują. Czy mógłbyś u siebie zobaczyć jak one łączą sie kolorami? Bo kolory są nieco inne. Z pamięcią zdążę się pobawić...ważniejsza jest w ogóle możliwość ustawiania fotela, jak na razie można powiedzie ze samochód nie na chodzie bo ja nie mam możliwości z tak ustawionym siedzeniem jeździć. CZEKAM NA ODP!! POMÓŻCIE JAK NAJPRĘDZEJ:)
-
Zaawansowany Użytkownik
hej!
widzę, że temat nie jest rozwiązany - tak zresztą jak i u mnie....
dołożyłem fotel z pamięciami (z 750i '89) wg białej kostki z tego obrazka:

fotel działa i jego pamięć też, lecz nie wiem jak rozwiązać problem niedziałającego podgrzewania :unsure:
w module pod siedzeniem została mi jedna czarna kostka (z 4 pinami) analogiczna do białej z foto
natomiast luzem pod siedzeniem mam jeszcze 7 pionową
o żółtej w module nie wspominam, bo wątpię, żeby dało radę to dosztukować...
najprościej kupić wiązkę, ale dostępność w normalnej cenie jest zerowa :(
więc trzeba przerabiać i sztukować kabelki :-P
podpowie ktoś jak?!
pzdr!
Ostatnio edytowane przez KAREP ; 22-01-2012 o 10:15
Powód: ;)
-
Zaawansowany Użytkownik
również chętnie się dowiem jak naprawić (wymienić) taką mate. gdyż nie grzeje mi tylko mata kierowcy.
-
Vip
Vip
Ale na tym zdjęciu jest podane rozwiązanie, gdyż tą czarną kostkę wpinasz w kostkę od fotela i powinno działać zarówno grzanie jak i lędźwia. Czy pomimo tego nie działa ani jedno i drugie? Czy przyciski się chociaż podświetlają? A maty sprawdzałeś czy są dobre?
![[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG](signaturepics/sigpic3714_1.gif)
7er
-
Zaawansowany Użytkownik
czarna kostka u mnie w fotelu jest 8 miejscowa (siedem pinów zajętych) - jest inna niż ta ze wstawionego przeze mnie foto.
pod fotelem mam taki moduł:

- dolny rząd to wyjścia do silniczków - mam zapełniony (bez jednego na uda chyba)
- górny rząd to tylko mam podłączoną białą kostkę (5 pinów) wg wstawionego przeze mnie foto we wcześniejszym poście. co i jak z czarnym wejściem (4 piny)? oraz jak ugryźć wspomnianą wcześniej kostkę "z fotela" (7pinów)?
-
yazg.o.t.
Vip
Napisz jakie wtyczki znalazłeś.
Najlepiej zrób ich zdjęcie i wklej.
"Na ślepo" obstawiam, że wtyczki to sterowanie matami. Są to niebieskie wtyczki?
Natomiast, jeżeli auto fabrycznie wyposażone jest w maty to ich wtyczki są widoczne po zdjęciu tylnej osłony fotela.
U Ciebie najprawdopodobniej należy dołożyć maty i włączniki grzania.
Trzeba zdjąć tapicerkę fotela. TUTAJ ew TUTAJ masz DIY z takiego zabiegu.
Niestety ale z e38.
Ostatnio edytowane przez yaz ; 17-04-2015 o 09:48
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie będę zakładał nowego tematu, bo jest już kilka podobnych na forum.
Panowie ostatnio nabyłem od kolegi Dzuda komplet elektycznych foteli z pamięcią. Problem w tym, że nie mam modułu pod siedzenie kierowcy.
Z tego co zobaczyłem, wypróbowalem potrzebny jest on do uruchomienia całej elektryki. Możliwe jest również podłączenie na tzw "druta" ale to pochłonie sporo czasu i kilka 4-paków :)
Czy ktoś posiada taki moduł na sprzedaż ? ewentualnie czy ktoś próbował łączyć to bez modułu ? :P i jakiś schemat by się przydał, bo wszystko co znalazłem ma wywalone linki :/
-
Początkujący Użytkownik
Podepnę się do tematu.Kupiłem fotele z pamięcią ustawień pochodzące z e34(sprzedawca zapewnial,że pasują).Moje auteńko ma niestety tylko el.regulacje,bez opcji pamięci.Więc mam ten sam problem......Poza tym jeszcze nie wiem,czy mi kostki od e34 podpasuja....
-
yazg.o.t.
Vip
TUTAJ macie temat, w którym jarek88 spłodził wiązkę omijającą moduł pamięci.
Uprawnienia umieszczania postów