Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: zabrak³o paliwa?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    730d e38
    Sk±d
    ¦l±sk

zabrak³o paliwa?

Witam. 730d stanê³o mi w drodze choæ komputer pokazywa³ jeszcze ¿e mo¿na zrobiæ 100 km. Dola³em 5 litrów i po 15 minutach ruszy³. Komputer nie pokaza³ ¿adnego b³êdu. Przypominam sobie ¿e ostatnimi czasy kilka razy sinikiem skubnê³o podczas jazdy. Mogê na Was liczyæ?
    misakow

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez misakow Zobacz posta
    ostatnimi czasy kilka razy sinikiem skubnê³o podczas jazdy
    Móg³by¶ rozwin±æ t± my¶l ?? Nie bardzo rozumiem co mia³e¶ na my¶li.

Cytat Zamieszczone przez misakow Zobacz posta
    Dola³em 5 litrów i po 15 minutach ruszy³.
    Czy to oznacza, ¿e od razu po dolaniu nie chcia³ ruszyæ ??

I jeszcze jedno. Z jak± prêdko¶ci± jecha³e¶ i jaka by³a temperatura zewnêtrzna zanim samochód stan±³ ??
    Gra muzyka

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BRABUS
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Sk±d
    Mwek
    mialem podobna sytuacje w 520d, pokazywalo mi jeszcze z 70km zajechalem na stacje i auto zgaslo - fart ze juz wjechalem na stacje.
    Dolalem paliwa - nie chcialo odpalic - wiec na mysl przyszlo mi ze sama nie potrafi zassac paliwa - wzialem piwo na stacji - ide do auta - mowie jeszcze raz sprobuje - zaczal powoli lapac. Trwalo to wszystko tez jakies 15 min - po czym jak juz zaczela lapac to luna dymu za mna :)

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    3.0d s± czu³e na paliwo i jego jako¶æ. Paliwa s± ró¿nej jako¶ci i z ró¿n± domieszka wody co w po³±czeniu z mrozem czasem dajê dziwne efekty.
    Poza tym sprawd¼ w jakim stanie masz filtr paliwa. Ja w dieslu wymieniam filtr co 15Tkm.
    Takie przerywanie mo¿e byc w³a¶nie skutkiem zanieczyszczeñ w paliwe.
    Poza tym je¶li masz niski poziom paliwa , pompa ci±gniê syf, który jest na dnie baku.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tomgtdek69
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E39 540iA
    Sk±d
    S³upsk
    Muszê siê wtr±ciæ:)
    Swego czasu mia³em 525td 97r. Mia³o bardzo ³adna przypad³o¶æ ¿e wskazanie komputera i wskazówki w pewnych sytuacjach mija³o siê z prawd±...
    Otó¿ komputer wskazywa³ bardzo dok³adnie ilo¶æ km np.300...280...200...i tu siê zaczynaj± ju¿ bardzo skomplikowane rzeczy od momentu pokazania 200..ilo¶æ km zacze³a gwa³townie spadaæ az do 0 potem znowu podnosi³o sie na ponad 200 i tak pomalutku pomalutku spada³o az spad³o do oko³o 200km. wtedy juz kilka szarpnieæ i auto stoi:D od tej pory nigdy niemam w zadnym aucie mniej paliwa jak 15 litrow:P Dlamnie to ¿elazna rezerwa:D Wiem ze w a³di z tego okresu jest identyczny problem (z do¶waidczenia w³asnego a³di a3 1,8 ta sama checa paliwo niby jest a jednakniema:D)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    730d e38
    Sk±d
    ¦l±sk
    Witam.
    Problem znikn±³. Zastosowa³em depresator z shella i zala³em bak V powerem. Mechanik sprawdzi³ dzia³anie pomp paliwa. Z ty³u pod siedziskiem dzia³a choæ ma 12 lat. Pod progiem kierowcy równie¿. Tej pod mask± nie sprawdza³. Mo¿e ¼le ¿e mu odpu¶ci³em.
    Wyrazi³em pretensjê co do jako¶ci paliwa pracownikom shella. Ekspedientka twierdzi ¿e to niemo¿liwe. ¯e na fakturze s± niemieckie ¶lady.
    Jestem pewien ¿e to by³ chwilowy przekrêt shella. Zreszt± by³a promocja. Podczas tankowania w lutym obni¿ka na litrze. Taaak. Woda zawsze jest trochê tañsza :-).
    Teraz wy¶wietla zu¿ycie 8,7 i/100. Depresator polecam. Pó³ litra depresatora na 1000 litrów ropy. Czyli na oko³o 12 dla naszych zibenerów.
    Pozdrawiam i dziêkujê za kontakt.
    misakow

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •