Zdrowe M30B30 robi tds'a w turolu, prosta sprawa, przy wyższych prędkościach M30 kręci się pięknie, podczas gdy tds już tylko błaga o litość.
Zdrowe M30B30 robi tds'a w turolu, prosta sprawa, przy wyższych prędkościach M30 kręci się pięknie, podczas gdy tds już tylko błaga o litość.
Czarne e32 w benzynie!
TDS To nie wypał po pierwsze awaryjny dużo pali jak na dizla nie jest za mocny wręcz muł wkręcić go no pójdzie ładnie ale co z tego jak mu sie skończą obroty i trzeba wbić następny bieg dla mnie TDS nie idzie z diesli jeździłem jeszcze pasatem b5 115hp i też dla mnie to nie idzie niby przyspiesza ale prędkości nie ma a jak zacznie już isć to słyszymy ciągły dźwięk maksymalnych obrotów TUUUUUUUU!!!!!!!! i trzeba wbijać nastepny bieg i znowu nie idzie.Diesle są dla starych dziadów A TDSA 2.5 każdy mechanik wyśmiewa i krytykuje 1.8 podobno jest duzo lepszy (wiadomo słabszy) ale niby sobie radzi i sie tak nie sypie Z silników Diesla BMW Lubie Silnik 2.4 jak z e30 jest mało awaryjny nie za dużo pali i ma przyjemny dźwięk przyjemnie się jeździ. 2.5TDS wiadomo mocniejszy ale bym go nie chciał. Jeszcze z bmw wiem że polecają silnik 3.0 jak w E39 i też uważąm że jest fajny jeździłem też E46 touring 2.0D i było to dla mnie przykre. Ale za to spali na trasie 5 litrów więc do przemieszania taniego idealny. Moim faworytem diesli z BMW jest 4.0D jak w E38 ma super dźwięk i dobrą nawet moc ale nic więcej o nim nie wiem. Zdrowie M30B30 nie da nawet oddychać TDSinie. B30 w manualu sie dobrze zbiera. Wójek ma Omege B 2.5 TD 136 hp od 500 do 1000 obr jest moc mozna sobie naturalnie ruszyć aa z 700 obrotów w każdej sytuacji od 1000 do 2000 mocy nie ma wcale trzeba wcisnąc w podłoge bo stanie i czekać aż wejdzie na obroty jedynka i dwujka po mieście jest z butem w podłoge a jedzie jak by mial dane troszke gazu wkręci się od 2500 wyrwie do 4000 dojdzie od 4000 do 5000 tys wchodzi jak by sie zacierał taka jest jazda 2.5 omegą w dieslu jednak on akurat ma przycinający sie czasem zaworek turbo ale samochód chodzi jak by wcale nie mial turbo nie wiem co z tym silnikiem ale ten TDS jest strasznie nie udany a jeszcze ten w oplu z glowicą opla jeszcze gorszy i awaryjniejszy.
Dodam jeszcze tylko ( o ww. Omedze) ze normalnie pracuje odpala i równo chodzi dało się go rozpędzić do 200 na autostradzie z włoch gdzie po jakimś czasie padło sterowanie pompy ale udało sie naprawić (dziwne że tylko kabelek odcinający się przetarł a nie cała pompa) :D to by było na tyle
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 20-03-2011 o 21:26
Jeszcze mało wiesz o motoryzacji.Masz m30 i widzę że po za nią świata nie widzisz :707: wiem że nie ma co porównywać ale jeśli już padło takie stwierdzenie to trochę cię rozczaruję bo np do diesla którego posiadam nie masz szans przy żadnej prędkości.Ani od 0 do 100,ani od 100 do 200,ani od 60 do 120...w dodatku pali dokładnie połowę mniej niż twoje e32;)
Czasem jak nie wiem o czym piszesz to lepiej usiądź wygodnie i obejrzyj film a nie pisz totalnych bzdur bez znaków interpunkcyjnych i z błędami ortograficznymi ;)