Witajcie,
od kilku dni (no dobra, tyogdnia) jestem posiadaczem czarnej per³owej 740i, rocznik 1996. Od dawna je¿d¿ê BMW, ale zawsze by³y to 3er. Bêd±c wierny marce, postanowi³em sobie, ¿e kolejne BMW bêdzie mia³o zawsze tylko wiêcej, a nie mniej. I tak, w tym autku mam w koñcu wymarzone 8 cylindrów (zawsze by³o tylko R6). W³a¶ciwie, to po podjêciu decyzji o zakupie E38 zastanawia³em siê d³ugo, czy V8 czy mo¿e V12... ale zdrowy rozs±dek i szerokopojêta ekonomia jednak stwierdzi³y, ¿e 5,4L to trochê za du¿o, ¿eby nim je¼dziæ do pracy...
Autko ma serduszko M62B44, zagazowane sekwencyjnie. Ju¿ takie kupi³em. Gaz w nim jest od trzech lat. Dziêki temu, niedo¶æ, ¿e piêkna, to jeszcze oszczêdna...
Tak sobie poczytujê forum i ch³onê wiedzê, co te¿ mo¿e mnie czekaæ w niedalekiej (albo i dalekiej) przysz³o¶ci i na jakie niespodzianki mogê natrafiæ u¿ytkuj±c E38.
W chwili obecnej mam kilka niedoci±gniêæ (wiadomo, auto nie jest nowe), ale z g³ównych i wa¿nych systemów, to wszystko jest cacy. O niedoci±gniêciach, których nie wiem (jeszcze) jak naprawiæ (by ich bardziej nie popsuæ) bêdê pisa³ w oddzielnych tematach. Jestem przekonany, ¿e znajd± siê tutaj fachowcy, którzy podpowiedz± jak rozwi±zaæ bol±czki, b±d¼ co b±d¼, 15-letniego autka.
Pozdrawiam i do us³yszenia (napisania, przeczytania...).
brunoz

Odpowiedz z cytatem