Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: spryskiwacze lamp

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Powinieneś mieć dwie osobne kostki do tych pompek jak nie masz to poszukaj przy wiązce z której wychodzi wtyczka do pierwszej musi być a jak nie to ucięte ale też bedzie widać a jak masz dwie kostki tylko chcesz podpiąć jedną pod dwie pompki to owszem obie zadziałają naraz.
    Płynu idzie dużo jak masz oryginalną pompke bo jest bardzo wydajna i wytwarza duze ciśnienie jak mały karcher :D Dużo psiuka dużo ubywa no nie.
    a na zwykłych pompkach do szyby to normalnie mniej i słabiej psiknie i ubędzie też nie dużo.
    Post wyżej napisałem że podejżewam iż te dysze pochodzą z E38 a u nas kolega z forum musiał dorobić spryski o xenon w E38 i dal filmik może go znajde i zobaczysz jak tam psiuka i wtedy bedzie jasne też czemu tyle płynu idzie.

Masz to samo co u prezesa. http://www.youtube.com/watch?v=VV4v8S5zZgw
    Pompka szyby ma tylko podać płyn na nią zwilżyć a reszte roboty robi wycieraczka na lampie wycieraczki nie masz stąd ciśnienie musi być wysokie żeby reflektor wogule się wyczyścił i na takim jak widać sporym ciśnieniu rzeczywiście się coś może umyć a na ciśnieniu jak z dysz na masce mycie lamp będzie mniej efektywne bo ciśnienie bedzie zbyt małe żeby zmyć brud a mechanicznego wspomagacza w formie wycieraczki też nie ma chyba że sobie zrobisz psiukniesz a w razie co ściereczką przetrzesz a płyn już bedzie podany :D
    Kurz czy pył albo świeży śnieg podczas śnieżycy co zalepi lampu pompka od intensywnego zmyje gorszy bród muchy czy coś już napewno nie. Wogule według mnie to jest mało potrzebne bo czy mocna czy słaba pompa to dobrze i tak nie umyje żadko urzywam lampa sie zabrudzi to myje cały samochód. Jedynie według mnie to się przyda jak właśnie śnieg zasypie mi lampy to je sobie szybko spłukam i nie musze nawet wysiadać ale podczas takieś śnieżycy i tak sie zaraz zalepią płyn sie skończy i wiadomo co dalej..

No to jak dysz nie ma to problem nowych raczej sie mało opłaca kupić a używek nikt nie sprzeda chyba że ma połamany zderzak jak byś miał komplet że żeczywiście wystarczy podpiąć to ok. A kosztować sie nie opłaca na pierdoły masz tak jak ja :D że każde 100zł robi różnice i w moim przypadku to dopiero za jakiś czas jak niebede miał co robić z kasą to zajme sie tym co niekoniecznie mi jest potrzebne :P
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 08-03-2011 o 22:24

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Cytat Zamieszczone przez KaczyDJ Zobacz posta
    i rodzina przebije cie wieloma boleściami ponieważ ja mam fabryczny duży zbiornik i pompke do spsikiwania lamp i manetke z S-em i teraz nie bedziesz mógł usnąć że ty nie masz bo masz tylko 730i na które powinieneś położyć łyżkę jednej z tych koparek co miałeś w podpisie kiedyś i docisnąć żeby sie aż złamało.
    Hehe z tą koparką to mnie rozwaliłeś :):) dysze są od jakiegoś VW jest tego mase a allegro. Odłączyłem pompkę od intensywnego spryskiwania szyby i jej zasilanie podałem, na pompkę, wysokiego ciśnienia (również kupiona na allegro) która znajduję się w trzecim zbiorniku (pod lampą po stronie pasażera). Tak więc najlepiej jakbyś dokupił sobie tylko jeszcze jeden zbiornik, w którym jest oryginalne mocowanie na pompkę do lamp, i podłączył jakąś pompkę z allegro.

BMW
    E32 735iAL...
    No i tak też można dobre rozwiązanie obojętnie z czego dysza byle dobrze działała bo to i tak wymaga modyfikacji to czy to bd z BMW czy VW tak jak prezes to dużej rożnicy nie robi.
    No właśnie Prezes twoje rozwiązanie jest dobre skuteczne i pewnie tańsze niż oryginalny zestaw a działa i fajnie wygląda
    Tom z ciekawości przejżałem allegro i mamy uniwersalne zestawy wysokociśnieniowe z wysuwającymi się wieżyczkami pod ciśnieniem wody
    http://allegro.pl/xenon-hid-spryskiw...493180198.html dużo tego jest i różne modele i cena optymalna jedynie co to pozostaje zorganizować sobie dodatkowy zbiornik na płyn

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    no te sa calkiem niezle tylko ze cena 200 troche drogo, ale wporownaniu z ori czy zestawem z E38 wychodzi na to samo. No coz nic innego nie pozostaje jak zbierac kase i zamontowac cos takiego bo bajer jest nie z tej ziemi :)
    No poki co to nadal jestem studentem i niepracuje takze trzeba kaske z uwaga wydawac :) mam nadzieje do czerwca sie uporac z napisaniem pracy i obrona noi do roboty, wtedy jak kaska bedzie to mozna wkoncu bunie doprowadzic do perfekcji. A na razie na spryski sproboje brata namowic zeby groszem sypnal :)
    Dziekuje Kaczemu i Prezesowi za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez tom_0808 ; 08-03-2011 o 22:59

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    ...
    Prezes jemu pewnie chodzi o moje E32. ale o *** to już nie wiem. Pewnie boli go że ma tylko 730i w biednej wersji.Widać odrazu że głupi i nawet nie wie co to trójnik i po co jest. Ale on jak by takie coś robił to napewno by tu coś zalepił jakąś dziurkę wyciął ręce se przy okazji posklejał i ze skórą później oderywał nagrzebał by sie cały dzień pop*** że później ładu było by ciężko dość i itak by nie działało. Dlatego nie zwracam uwagi na jego 730i
    ...
    i rodzina przebije cie wieloma boleściami ponieważ ja mam fabryczny duży zbiornik i pompke do spsikiwania lamp i manetke z S-em i teraz nie bedziesz mógł usnąć że ty nie masz bo masz tylko 730i na które powinieneś położyć łyżkę jednej z tych koparek co miałeś w podpisie kiedyś i docisnąć żeby sie aż złamało.
    KaczyDJ,
    co to za belkot uskuteczniasz? cos sie tak zaberzyl? po co obrazac i wyzywac ludzi, nawet jezeli ktos ma "biedne", w porownaniu z Twoja wersja Lang, e32 nie znaczy, ze ma sie nie odzywac.
    Nie wiem jak Rodzinabmw, ale ja juz nie moge zasnac ze nie mam S-ki i i duzego zbiornika. Wyluzuj deko z tym cisnieciem po ludziach, bo znajomych Ci od tego nie przybedzie

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    kaczy twój trójnik chyba nie da rady widziałeś kiedyś ori węże do instalacji sprysków w zderzaku przekrój takiego węża jest chyba ze 4razy większy niż waż sprysków na szybę
    Marcin miałem w jednej na częsci ale dysze są uszkodzone nie wiem co z pompką a zbiorniki są od v12 wiedz i tak nic z tego nie zlepisz

BMW
    E32 735iAL...
    Może nie mam porównania nie przyglądałem sie jaki to rozmiar

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Może nie mam porównania nie przyglądałem sie jaki to rozmiar
    nastepnym razem zorientuj sie i wtedy dawaj rady! Tak jak Jarek piszę węże od sprysków lamp i halogenów są o wiele grubsze niż wężyki od sprysków szyb. Ale głowa do góry jak Jarek nie ma to może mieć ktoś inny. Tylko musisz postarać sie je znaleść.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Tak jak Jarek pisal o uzywki bedzie ciezko w dobrym stanie oczywiscie, trzeba bedzie uzbierac kase i udac sie do aso jednak, bo wiadmo ze beda pasowaly.
    albo kupic zestawik ktory znalazl Kaczy, tylko trzeba bedzie popracowac nad listwa ozdobna zeby je wpasowac.

BMW
    E32 735iAL...
    no tak listwe byś musiał przerobić ale jak pokazał prezes to nie problem jak i kolega z E38 który w swój zwykły zderzak to wmontował.

Uprawnienia umieszczania postów