Jak dla mnie wałek, zamówiłem dwie lampy, na tamtym ogłoszeniu ne było dobrze widać czy lewa lampa jest ok, na tym ogłoszeniu auta widać że nie była ok, pozatym miały być z kierunkami - mówił że to właśnie z tej granatowej co na fotkach...
aha, i do mnie oddzwonił jak włączył telefon, chwile po tym jak odmówiłem paczke,
Chciałem wyjaśnic sytuacje i zaproponować że osobiście je odbiore i pokryje koszty nieodebranej paczki, ale jak usłyszał że na forum wyczytałem o hmm " nieporozumieniu " (z kolegą marmel ) to sie bez słowa rozłączył...
Paczke masz prawo otworzyć przy kurierze, w razie gdyby zawartość była inna niż zamówiona kurier sporządza protokół.
Nie do konca tak. Jeśli nadawca nie zaznaczył opcji otwarcia to lipa. Możesz wtedy otworzyć, ale po zapłaceniu. Chodzi o sprawdzenie czy nie zostało nic uszkodzone w transporcie.
tak jak szajboos pisze, ja nie mogłem otworzyć przy nim paczki....
Owszem ale w Poczcie Polskiej zwykłej paczki, ale nie wiem, czy już to nie uległo zmianie. Przy kurierze zawsze masz prawo i łaski nie robi, że ma poczekać.
Skoro Ci tego nie udostępnij to zadzwoń do operatora i poinformuj, że nie przyjąłeś paczki bo kurier Ci nie pozwolił sprawdzić zawartości zobaczysz co Ci powiedzą...
Ostatnio edytowane przez coboss ; 09-03-2011 o 18:40
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Coboss to wcale nie zalezy od widzimisie kuriera- zalozmy taka sytuacje, paczke otwierasz przy kurierze i stwierdzasz ze towar ci sie nie podoba- spoko, ty jestes mniej lub bardziej zadowolony, ale co ma teraz zrobic kurier z otwarta paczka? Jak ma to sobie ponownie spakowac tak aby byla w stanie jak sprzed doreczenia?
Zalozmy ze to tylko maly karton oklejony tasma to kurier wrzuca na busa stos reszty przesylek i moze pozniej na sotowni jakos to poskleja i paczka wraca do nadawcy- nadawca stwierdza ze ktos manipulowal przy paczce lub cos z zawartosci brakuje bo moze wypadlo w busie kuriera albo ktos na sortowni cos dmuchnal i zada zwrotu wartosci paczki- co wtedy?? Kto za to placi?
Ogolna praktyka jest taka ze za przesylke pobraniowa najpierw trzeba zaplacic i dopiero po zaplacie przy obecnosci kuriera otworzyc aby byl swiadek ewentualnych nieprawidlowosci lub uszkodzen.
p.s: listonosz tez ci nie pozwoli otworzyc paczki przed zaplata, wyjatkiem sa paczki z extra platna opcja otwarcia przed doreczeniem
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-03-2011 o 23:26
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!