Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: Chiptuning diesla

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    740d e65, 740d M f01
    Sk±d
    Opolskie

Chiptuning diesla

Witam,
    co s±dzicie o chiptuningu 4-litrowego diesla e65, macie z tym dobre lub z³e do¶wiadczenia?
    Na wiosnê chcia³bym poddaæ samochód takiej modyfikacji, aby jednostka szczególnie nie ucierpia³a, a przede wszystkim nie kopci³a.
    Podobno dobre warsztaty s± w Bielsko-Bia³ej i Krakowie.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    Ja jestem jak najbardziej za chipem w dieslach.Za miesiac i u mnie w 525 zawita wirusek.Natomiast co do e65 740d???
    Nie wiem nie slyszalem.Ale moge sie popytac bo mam w tym lekkie rozeznanie.
    Znam 2 dobre firmyz Wrocka:
    1.Dynosoft
    2.Jetronic

O obydwu slyszalem pochlebne opinie.\
    Natomiast ja zawsze robilem w Dynosofcie i tam tez bede robic.

Pozdrawiam
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    MB E500 V8
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    1
    Ja mogê Ci poleciæ firmê z Opola, mój znajomy tam robi³ swoje e65 760 i jest strasznie zadowolony. Tam masz opcje tylko chip, indywidual itp. Oni ci tam robi± wszystko... wszystko zale¿y jak± chcesz kasê wrzuciæ.

Tutaj masz katalog przyrostu mocy:

http://www.44tuning.pl/chiptuning-bmw-7.html
    Wyci±gaj± 740d na oko³o 310km

A tu strona g³ówna:
    http://www.44tuning.pl/
    Merc E500..zwija asfalt :) Ex Audi D3 4.2 benzyna LONG

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    e38
    Sk±d
    wawa
    o ile silnikowi nic siê nie stanie o tylu ju¿ obawia³bym siê o skrzynke biegów.

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Ja chcia³em chip'owaæ 530d ale po obszernej lekturze doszed³em do wniosku ¿e za dwa lata kupiê 535d w m-pakiet.

Jako¶ nie jestem do tego przekonany,i nie chce mieæ problemów przez to spowodowane.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    MB E500 V8
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    1
    Ja mia³em we wrocku zmieniane oprogramowanie tam ko³o psiego pola i super jak narazie. Aha nie napisa³em jakie auto... Opel Vectra C 3.0 cdti. Teraz ma po hamowni 230km i co¶ trochê ponad 500Nm. Fajnie idzie i ju¿ rok to jest i dalej fajnie.
    Merc E500..zwija asfalt :) Ex Audi D3 4.2 benzyna LONG

Ja mogê rêczyæ za t± firmê http://www.ttc.pl/ Je¶li powiedz± ¿e da siê to zrobiæ i skrzynia wytrzyma, to wiem ¿e tak bêdzie. Maj± na koncie kilka fajnych projektów jak Calibra TDI, programy do tirów czy Maybacha. Ogarniaj± ch³opaki sprawê i z czystym sumieniem mogê ich poleciæ
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Sk±d
    Skierniewice
    Jak wpiszesz w opcji szukaj s³owo: chiptuning to wyskocz± Ci same konkretne tematy, ja Ci podam linka do jednego z ciekawszych moim zdaniem http://forum.7er.pl/tuning-chip-tuni...ght=chiptuning

Ja bym czipowa³. Du¿o wiêcej frajdy z jazdy.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    740d e65, 740d M f01
    Sk±d
    Opolskie
    Z firm± z Opola mia³em kontakt, uda³em siê do nich w celu chipowania zaraz po kupnie samochodu. Dzwoni³em do nich kilka razy, aby dowiedzieæ siê jaki¶ szczegó³ów, wyt³umaczy³em dok³adnie jaki samochód, jaki silnik, jaki przebieg...
    Przyje¿d¿am na umówion± datê i okazuje siê ¿e promocji na umówion± telefonicznie cenê nie bêdzie bo silnik V8 ma 2 sterowniki, czyli 2 700z³ brutto(wersja Individual).
    W czasie testu wysz³o, i¿ jest b³±d do³adowania na biegu ja³owym i prawdopodobnie przep³ywomierze s± w pierwszej fazie usterki. Diagnostyka ta która trwa³a 1.5h kosztkowa³a mnie 750z³- jak t³umaczy³ odczyt komputerem 200, kasowanie b³êdu 200, hamownia jezdna 350z³. Cena zdecydowanie z kosmosu, zadeklarowa³em ¿e awariê usunê i czy koszty zostan± pomniejszone o tê kwotê na przysz³y raz- nie.
    Jak to siê zareklamowa³-"kasujê tyle bo wiem gdzie uderzyæ "m³otkiem"".
    Byæ mo¿e chiptuning w miarê im wychodzi ale z takim podej¶ciem zdecydowanie daleko nie zajd±. Warsztatu wiêcej nie odwiedzê, poleciæ nie polecê- bo mo¿e akurat sytuacje bêdziecie mieæ podobn± do mojej i od wej¶cia bêd± jakie¶ "niedomówienia" kosztuj±ce po³owê warto¶ci modyfikacji.

Szukam wiêc dzielnie dalej:) Jutro bêdê siê kontaktowa³ z Wroc³awiem, Bielskiem i Krakowem.

Z00FY
    Go¶æ
    Chip owszem ale do zdrowego auta i tylko manualnej skrzyni. Automaty ¼le znosz± wiêksze obci±¿enia momentem obrotowym a szczególnie skrzynie montowane w BMW. Znam nawet 2 przypadki ,¿e po Chipie jedna popali³a tarczki po 3 ty¶. km a druga po 10 ty¶ Km. Oczywi¶cie du¿o warunkuje styl jazdy ale Generalnie automatu bym w to nie pakowa³.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •