Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Rozładowujacy się aku... Pomocy!!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Elektronik rozłożył ręce (zresztą nie powiedział mi nic czego sam już nie wiedziałem to ze ładowanie jest ok i pobór w stanie spoczynku też to sam wiedziałem) dla mechanika auto zagadka... Przewód "+" raczej musi być ok inaczej pobór prądu w stanie spoczynku nie wynosił by 0,02A
    Rozwinoł bym temat Panelu klimatronika i innych uządzeń ktore mogą chwilowo zwiększac zurzycie energi.
    Auto ma navi podgrzewane fotele czujnik, deszczu, roleta telefon, przyciemniane lusterka xenony webasto klimatronic
    Zastanawia mnie czy jest mozliwe aby ktores z urządzen włączało sie czasowo powodując duze zurzycie energi?
    Ten panel klimatronika? Ile pobiera A?
    Auto po jednej nocy niema problemow z odpaleniem. I z codzienna exploatacja nie dochodzi do wyładowania aku. dopiero po 3ciej nocy (nieuzywania auta) aku jest padniety.
    Sproboje z tymi bezpiecznikami, jednak to bedzie bardzo czasochłonne ponieważ auto umnie nieczesto stoji po 3 dni.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Makaron
    BMW
    BMW E-38 740 IA 4.4
    U mnie sprawcą poboru prądu był czytnik navi (wzbudzał uśpione auto), nowy akumulator rozładowywało dokładnie po trzech dniach

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Ja miałem podobne objawy i sie okazało ,że akumulator był do niczego ,oryginalny wytrzymał u mnie 5 lat :)
    Kupilem nowy i jest ok :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez tomgtdek69 Zobacz posta
    Elektronik rozłożył ręce (zresztą nie powiedział mi nic czego sam już nie wiedziałem to ze ładowanie jest ok i pobór w stanie spoczynku też to sam wiedziałem) dla mechanika auto zagadka... Przewód "+" raczej musi być ok inaczej pobór prądu w stanie spoczynku nie wynosił by 0,02A
    Rozwinoł bym temat Panelu klimatronika i innych uządzeń ktore mogą chwilowo zwiększac zurzycie energi.
    Auto ma navi podgrzewane fotele czujnik, deszczu, roleta telefon, przyciemniane lusterka xenony webasto klimatronic
    Zastanawia mnie czy jest mozliwe aby ktores z urządzen włączało sie czasowo powodując duze zurzycie energi?
    Ten panel klimatronika? Ile pobiera A?
    Auto po jednej nocy niema problemow z odpaleniem. I z codzienna exploatacja nie dochodzi do wyładowania aku. dopiero po 3ciej nocy (nieuzywania auta) aku jest padniety.
    Sproboje z tymi bezpiecznikami, jednak to bedzie bardzo czasochłonne ponieważ auto umnie nieczesto stoji po 3 dni.
    Nie wiem o co chodzi. Wszystko jest idealnie. Są jakieś urządzenia do monitorowania pracy elektryki ale nie wiem jak to się nazywa i kto po za ASO może dysponować takim sprzętem.

Wybudzenie auta z tego co pamiętam następuje poprzez wciśnięcie jakiegokolwiek przycisku w kluczyku, reaguje na otwarcie drzwi a więc wszelakie masy drzwi, maski, bagola, prawdopodobnie wybudzenie powoduje też otwarcie którejś z szyb, szyberdachu oraz wciśnięcie przycisków od radia. Dokładnie było to opisane w WDS.

Do: NegroEG, Coyot009 i Elvis poczytajcie zanim napiszecie coś sztuka dla sztuki!

EDIT

http://spaghetticoder.org/bmw/wds/zi...B001123002.htm

http://translate.google.pl/translate...B001123002.htm

http://spaghetticoder.org/bmw/wds/zi...6946101FB1.htm

http://translate.google.pl/translate...6946101FB1.htm

PS> Wiek ktoś co trzeba zrobić abym w WDS widział zdjęcia??
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 06-03-2011 o 11:01
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    coboss myślisz,że z tym wybudzaniem ameryke odkryłeś ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735
    Witam

u mnie auto także cos rozładowywuje ale gdy wyjme bezpiecznik od AUDIO to jest ok ale jeszcze nie miałem kiedy dojsc do tego co pobiera nadmiar prądu pozdrawiam
    MIGL@NC

Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    jeżeli samochód po 15minutach "idzie spać" i nikt nim nie trzęsie, to może jakieś wietrzenie kabiny jest ustawione w dziwnej porze i "wietrzy akumulator".

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    O monitorowaniu poboru prądu tez sie już zastanawiałem jak to zrobić domowymi sposobami ale nic madrego do głowy mi nie przychodzi... Od środy zaczynam akcje rozłączania poszczegolnych urządzeń (chyba wystarczy wyjecie bezpiecznikow) moze w ten sposob małymi kroczkami do celu...
    Przewietrzanie auta jest do ustawienia???

Przeglądając forum natknąłem się na podobny temat, I przypomniało mi się o tym iż lampka w schowku i oświetlenie bagażnika wyłącza się po 16 minutach czyli w chwili wejścia auta w stan uśpienia czy da się wykorzystać to do pomiaru zużycia energii??? Chodzi mi dokładnie o to czy jeśli włącza się przewietrzanie auta lub inny proces auto wychodzi z stanu uśpienia ??? Wtedy powinny się włączyć te oświetlenia... Wystarczyło by założyć jakiś czujnik oparty na fotodiodzie abym mógł wreszcie nakryć auto na zwiększonej konsumpcji energii.
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 06-03-2011 o 19:21

Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    w e38 jest programowane wietrzenie, przez jakiś okres czasu miałem to poustawiane u siebie dziwnie i nawet nie wiedziałem, moim zdaniem w tych czasach nie powinno być problemów z amperomierzem cęgowym który ma jakąś pamięć i później możliwość podłączenia do compa i zczytania, przynajmniej zobaczysz czy o jednakowej godzinie, czy różnie "wstaje" - ale checa, można powiedzieć, że żyje własnym życiem.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez tomgtdek69 Zobacz posta
    Chodzi mi dokładnie o to czy jeśli włącza się przewietrzanie auta lub inny proces auto wychodzi z stanu uśpienia ??? Wtedy powinny się włączyć te oświetlenia... Wystarczyło by założyć jakiś czujnik oparty na fotodiodzie abym mógł wreszcie nakryć auto na zwiększonej konsumpcji energii.
    Jeżeli cokolwiek zacznie działać to musi auto wyjść ze stanu uśpienia. Ale nie znaczy to, że włączą się wtedy światła. Te włączą się np. w bagażniku jeżeli zostawisz go otwartego (bez zamykania auta centralnym) aby auto przeszło w stan uśpienia nie trzeba go zamykać to działa jak wygaszacz ekranu w Windowsie :D jak przez 16 minut nic się nie dzieje w aucie, radio itd jest wyłączane, czy masz drzwi otwarte czy nie auto powinno się uśpić.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów