Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: wymienilem olej - 100km i zaczyna smierdziec benzyna..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Trasa.. I po trasie, a ja jestem zalamany. Wiec po kolei.. Kontynuacja tego posta co byl wyzej.. Pojechalem w trase z laptopem, po 30km mnoznik piekny 1 do 0.8 na koncu, mapa 50% 2cm odchylu na ubogo i 30% 1cm odchylu na bogato. Auto dziwnie jechalo.. Trzymam gaz a ono przyspiesza i zwalnia muli przydlawia sie przy starcie wiec zaczelem korygowac mnozink.. Doszedlem do tego:

http://img816.imageshack.us/g/captur...011210220.jpg/

Zeby mapy sie najezdzaly musialem tak skorygowac mnoznik, do tego zrobilem 200km i tak sie to przedstawia.. Jest masakra, a na dodatek buma byla dzisiaj tak nagrzana jak nigdy. Temperatura stala pionowo, a od auta wialo "ogniem" wentylator zalaczyl sie w ten drugi tryb i krecil sie razem z silnikiem halasujac. Nawet jak wrocilem z trasy i wjechalem na cpn to znow sie krecil z silnikiem wentylator.. Przeciez z trasy zjezdzalem to bylo zimne auto. Obudowa filtra powietrza normalnie mnie parzyla. Nie wiem co sie dzieje.. Plyn itp ok ;/

Spalanie = 20litrow przy jezdzie 80-120..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Wydaje mi się że te problemy z gazem to macie przez złe korekty po temperaturze to nie jest taki łatwe do ogarnięcia bo np. jest czujnik temperatury gazu i co on mierzy? Nie mierzy dokładnie temperatury gazu bo jadąc w trasie taki czujnik się chłodzi i pokazuje za mało a jadąc w korku grzeje od komory silnik i pokazuje za dużo. To ogólny problem aut z gazem, jest parę rozwiązań tego problemu mi wymiana czujników na lepsze.

BTW. jakie macie czasy na biegu jałowym na benzynie czas wtrysku benzyny auto nagrzane?

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    Cytat Zamieszczone przez Michael7 Zobacz posta
    Wydaje mi się że te problemy z gazem to macie przez złe korekty po temperaturze to nie jest taki łatwe do ogarnięcia bo np. jest czujnik temperatury gazu i co on mierzy? Nie mierzy dokładnie temperatury gazu bo jadąc w trasie taki czujnik się chłodzi i pokazuje za mało a jadąc w korku grzeje od komory silnik i pokazuje za dużo. To ogólny problem aut z gazem, jest parę rozwiązań tego problemu mi wymiana czujników na lepsze.

Pozdrawiam
    Hehe o tym samym wczoraj pisałem z Aru na gg. U niego temp nie schodzi poniżej 50*C a to trochę dziwne. Najlepszy czujnik to robiony samemu (mam taki to temp zmienia się bardzo szybko) auto wtedy dużo lepiej chodzi.

Uprawnienia umieszczania postów