Pokaż wyniki od 71 do 80 z 94

Wątek: wymienilem olej - 100km i zaczyna smierdziec benzyna..

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Cytat Zamieszczone przez Michael7 Zobacz posta
    a podłączony jest tam gdzie czujnik położenia wału - obok niego. Do listwy która jest nad wtryskiwaczami benzynowymi z kablami elektrycznymi które idą do nich.

1. Tak wiec wtryski na rozgrzanym gazie po 500 km pracowaly na 2.1. Po zgaszeniu wypieciu tego czujnika odpaleniu znow pracowaly na 2.1. Nadal nie wiem gdzie ten drugi czujnik, ktory mialem sprawdzic ( polozenia rozrzadu czy jakos tak, gdzie on jest i jak ma sie auto zachowac po odpieciu? ;p )

2. Po 500km i podnoszeniu mnoznika o 3mm co 50km doszedlem do mnoznika 1.3 przez 1.5 konczac na 1.1 i nadal jest 1cm ubogo.. W sumie nie zauwazylem zmian..

3. Podczas kickdowna cisnienie spadlo maks 0.9 przy 160km/h wtedy tez w tych okolicach ta zielona latajaca kropka zmienila sie na chwile na niebieska - rozumiem ze braklo gazu, ale dlaczego nie pikal, ze zmienia na benzyne na chwile?

4. Jak podczas jazdy zielony punkcik jest 2cm od lmapy benzyny to po przelaczeniu na benzyne powolutku mknie w strone mapy benzyny zatrzymujac sie w okolicy 3mm od mapy benzyny czyli ewidentnie jest za ubogo.

5. Czasami wtrysk gazu to 12 a benzyny 7.

6. Jade na gazie wtrysk benzyny 6ms, gazu 8ms. Przelaczam na benzyne wtrysk benzyny podskakuje na 7.4. Wlaczam gaz spada znow na 6. Dlaczego? Czy on nie powinien byc zawsze identyczny?

7. Meritum problemow to wedlug mnie uszkodzony czujnik indukcyjny - teraz pytanie ostatnie. Jakie macie u siebie czasy wtryskow na rozgrzanym jalowym i jadac 120 na najwyzszym biegu. Wiem, ze to kiepskie porownanie, ale innego nie mam. U mnie 2-3 jalowy oraz 6-8 przy 120km/h.

8. Cisnienie w programie nie wiem jakim cudem mi sie zmienilo na 1.33. Wrocilem szybko do 1.22. Nie zmniejszalem na reduktorze bo nie mialem kiedy no i jest wszedzie ubogo wiec czy zmniejszenie cisnienia gazu pomoze?

9. Ten czujnik indukcyjny dziala przez kabel? Jak on dziala? Jak zmienialem kable gosciu sciagnal jeden kabel z wtyczki, ktora wchodzi do kopulki i nakladal ten czujnik, moze cos zrabal?
    Ostatnio edytowane przez Aru89 ; 15-04-2011 o 20:25

Uprawnienia umieszczania postów