Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Ostrożnie z rewelacyjnymi ofertami kupna z zagranicy!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Ostrożnie z rewelacyjnymi ofertami kupna z zagranicy!!!

Moi drodzy uważajcie na oszustów i wyłudzaczy, którzy najczęściej drogą mailową oferują lukratywne oferty kupna ogłoszonych przez nas przedmiotów. Wszystko jest pięknie do momentu kiedy kupujący stwierdza, że nie jest w stanie (z przeróżnych powodów) opłacić firmy kurierskiej, która miałaby odebrać od nas ogłaszaną rzecz.
    Dostajemy na maila numer przelewu na ustaloną kwotę, powiększoną o koszty firmy kurierskiej. Wszystko rozpisane jest w pięknych tabelkach z logo Scotia Banku, ale okazuje się, że przelew nie wpłynie na nasze konto, dokąd nie wpłacimy najpierw z własnej kieszeni (w moim przypadku miała być to kwota 800 GBP) i tylko i wyłącznie przez Western Union kwoty dla firmy kurierskiej. Po kilku dniach mailowania i ustalania wszystkiego adres email kupującego został usunięty:D... Prosiłem kilkukrotnie o jakieś numery telefonów do kontaktu - bezskutecznie!
    A MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE...:D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Stary numer, kilkakrotnie poruszany. Widziałem kiedyś na bezwypadkowe.net że goście wysłali nawet zeskanowany dowód osobisty jakiegoś anglika, który jak się okazało został mu ukradziony razem z portfelem. Trzeba być czujnym, a w cuda wierzyć można, ale należy pamiętać, że nas one jakoś omijają, a przytrafiają się zazwyczaj znajomym znajomych :D

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Bardzo stary numer, dziwię się (bez obrazy) że nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą. Pamiętam jak ładnych parę lat temu sprzedawałem telefon na aukcji, dostałem maila że dostane za niego powiedzmy 800zl gdzie był wart 600. I też jakieś kombinowanie z WesternUnion jakieś przelewy coś.. szybko zrezygnowałem :)

Przykładowe ogłoszenie, nie wiem czemu podejrzewam że jest lewe;p

http://otomoto.pl/bmw-730-C17893776.html

A szkoda, bo bardzo ładna e38 :)

Uprawnienia umieszczania postów