Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: Bmw e65 740 d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    MB E500 V8
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    1

Bmw e65 740 d

Przegl±daj±c allegro moj± uwagê przyku³ ten egzemplarz....

http://otomoto.pl/bmw-740-diesel-dia...C17455742.html

Wiem kolor tego samochodu jest nie za ciekawy, oraz felgi równie¿.
    Ale powiem szczerze ¿e podoba mi siê ¶rodek... Fotele przednie nic dodaæ i nic uj±æ,
    silnik te¿ taki jaki bym w sumie chcia³ tylko ten rok jest.... chocia¿ jedni mówi± ¿e problemy z elektronik± a drudzy ¿e nic... np. Aldik :P

Tu moje pytanie jak wy to widzicie, oraz czy mia³ kto¶ styczno¶æ z tym samochodem?

Dziêkujê za wszelkiego rodzaju informacje, spostrze¿enia, zarówno pozytywne i negatywne.

ADASIO czekam na Twoje plusy i minusy :P
    + fotele
    + drewno
    + klima hehe
    Merc E500..zwija asfalt :) Ex Audi D3 4.2 benzyna LONG

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Zgodnie z ¿yczeniem :)

PLUSY:
    - kolor - rzadko to pisze ale oprócz czarnego w³a¶nie szara (srebrna) e65 podoba mi siê najbardziej
    - lodóweczka
    - ³adne drewno w ¶rodeczku
    - skórka czarna - najpraktyczniejsza
    - przednie foteliki wypasik pe³en
    - 4 pokret³a klimy
    - webasto
    - praktyczne po³±czenie derwno plus skóra = najmniej potrzebuj±ce czyszczenia wnetrze

MINUSY:
    - diesel - dla mnie w tej klasy aucie odpada ca³kowicie(klekot itd) a 265 km to zdecydowanie za ma³o do takiego pojazdu
    - przyciemniane szyby - yyy no te¿ nie pasuj± jako¶ szczególnie - takie wypasy to w 3 lub 5 ale w 7 to wg mnie przesadzona ekstrawagancja - powinny byæ ori roletki na tyle i po boczkach
    - felgi - ale to idzie zminiæ naj³atwiej
    - brak grzanej kierownicy
    - b³±d na kompie zaznaczony na czerwono - nie je¿dzi siê z takimi b³êdami - albo go¶æ oszczêdza na aucie (wersja prawdopodobna na 99%) albo tyle co mu wyskoczy³ (wersja optymistyczna na 1%)
    - kierownica wy¶lizgana jak pod³oga w remizie po sobotniej potañcówce - przebieg 350 tys lub wiêcej
    - brak DD - nie widze wzmianki
    - brak LOGIC 7 - nie widze wzmianki

Reasumuj±c:
    autko z 2002 r czyli wersja przed upgrade elektroniki - czytaj mog± byæ problemy z elektronik± - ale nie musz± - to ¿e Aldik mówi ¿e jest ok - nie oznacza ¿e wszystkie e65/66 nie maja z tym k³opotów
    w kolorze takim sobie, ale z przyzwoitym - tak jak pisze w³a¶ciciel - "pe³nym w tamtym czasie wyposa¿eniem" z jak dla mnie du¿ym (+) w postaci lodóweczki
    praktyczne ma³o brudz±ce wnêtrze,ale wersja z 265km silnikiem w dieslu dla mnie jest za s³ab± jednostk± - bo lec±c klasykiem "LUBIE ZAPIER...."
    co do ceny? 53 tys z³ - za taka kasê mo¿na trafiæ ³adniejsze auto z lepszym wypasem - ale i gorszego golasa niestety te¿
    jak w ka¿dym takim przypadku przed zakupem komputer,diagnosta i oko dooko³a g³owy
    dla siebie bym nie wzio³ z powodu diesla - reszta jest OK

¶rednia ocena 3,5 w skali od 1- 5
    Ostatnio edytowane przez ADASIO ; 14-02-2011 o 00:39
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Adasio - bijesz do mnie hahaha :) Upgrade elektroniki to mo¿na zrobiæ ok 500-600z³ i wiele bmw w akcjach serwisowych to mia³o :) U Ciebie te¿ nie zauwa¿y³em aby¶ mia³ problemy a chyba masz co¶ ok 2002r :) W ogóle tak mi sie wydaje, ¿e z t± elektronik± to jest tak ¿e wszyscy mówi± ¿e by³o co¶ nie tak a tak naprawdê nikt nie u¶wiadczy³.
    Ale warto podkre¶liæ, ¿e E65 jest mega naszpikowana elektronik± - wiêc byle awaria moze byæ podci±gniêta pod t± wade.., co nie znaczy, ¿e wersje po 2003r by³y bezawaryjne, bo te¿ czasami widzê E65 po lifcie u znajomego we warsztacie i ma np problem ze skrzyni± (podejrzewam mechatronice), z tego co wiem ci±gle wy¶wietla³o mu b³±d poduszki, co u mnie te¿ mia³o miejsce z czego u mnie jest auto kwalifikowane do akcji serwisowej..

Co do tematu - Adasio juz wie - minusy 4 pokrêt³a klimy :D
    Co do silnika to mialem V8 diesla w E38 i by³em baardzo zadowolony, moment obrotowy rekopensuje bardzo wiele i my¶le ¿e podniesiona moc w E65 plus w/w moment wystarczy do normalnej jazdy :) - chocia¿ FAKT, nie je¼dzi³em...
    Ostatnio edytowane przez Aldik ; 14-02-2011 o 02:05

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    Sk±d
    SILESIA City
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Adasio - bijesz do mnie hahaha :) Upgrade elektroniki to mo¿na zrobiæ ok 500-600z³ i wiele bmw w akcjach serwisowych to mia³o :) U Ciebie te¿ nie zauwa¿y³em aby¶ mia³ problemy a chyba masz co¶ ok 2002r :) W ogóle tak mi sie wydaje, ¿e z t± elektronik± to jest tak ¿e wszyscy mówi± ¿e by³o co¶ nie tak a tak naprawdê nikt nie u¶wiadczy³.
    Ale warto podkre¶liæ, ¿e E65 jest mega naszpikowana elektronik± - wiêc byle awaria moze byæ podci±gniêta pod t± wade.., co nie znaczy, ¿e wersje po 2003r by³y bezawaryjne, bo te¿ czasami widzê E65 po lifcie u znajomego we warsztacie i ma np problem ze skrzyni± (podejrzewam mechatronice), z tego co wiem ci±gle wy¶wietla³o mu b³±d poduszki, co u mnie te¿ mia³o miejsce z czego u mnie jest auto kwalifikowane do akcji serwisowej..

Co do tematu - Adasio juz wie - minusy 4 pokrêt³a klimy :D
    Co do silnika to mialem V8 diesla w E38 i by³em baardzo zadowolony, moment obrotowy rekopensuje bardzo wiele i my¶le ¿e podniesiona moc w E65 plus w/w moment wystarczy do normalnej jazdy :) - chocia¿ FAKT, nie je¼dzi³em...
    HAHA nie nie mam nic do Ciebie - tylko mówie ¿e to ¿e Ty nie masz u siebie problemów z elektronika nie oznacza ¿e egzemplarze z 2002r nie maja tej bolaczki,
    moja jest z 2003r czyli ju¿ prawdopodobnie po upgrade

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tiger81
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E63 645Ci by³o E65 745i
    Sk±d
    Tychy
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    HAHA nie nie mam nic do Ciebie - tylko mówie ¿e to ¿e Ty nie masz u siebie problemów z elektronika nie oznacza ¿e egzemplarze z 2002r nie maja tej bolaczki,
    moja jest z 2003r czyli ju¿ prawdopodobnie po upgrade
    Nie oznacza to te¿, ¿e te problemy siê musz± pojawiaæ. Nie wiem czy pamiêtasz, ale do mojego samochodu te¿ siê przymierza³e¶ mimo i¿ by³ z pocz±tku 2002r. Niemniej jednak przez 3 lata eksploatowania tego samochodu, nie do¶wiadczy³em ¿adnych problemów z elektronik± o jakich siê czêsto czyta. No poza tym ¿e wyhu¶ta³em tranzystory mocy w jednostce steruj±cej radiem, ale to trochê inna historia :)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    Sk±d
    SILESIA City
    Cytat Zamieszczone przez tiger81 Zobacz posta
    Nie oznacza to te¿, ¿e te problemy siê musz± pojawiaæ. Nie wiem czy pamiêtasz, ale do mojego samochodu te¿ siê przymierza³e¶ mimo i¿ by³ z pocz±tku 2002r. Niemniej jednak przez 3 lata eksploatowania tego samochodu, nie do¶wiadczy³em ¿adnych problemów z elektronik± o jakich siê czêsto czyta. No poza tym ¿e wyhu¶ta³em tranzystory mocy w jednostce steruj±cej radiem, ale to trochê inna historia :)
    DOK£ADNIE - aczkolwiek lepiej dmuchaæ na zimne i kupiæ autko po roku 2003 je¶li mamy wybór by unikn±æ k³opotów

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    MB E500 V8
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    1
    Dziêki za wasze wypowiedzi.
    Co do kierownicy to ¶wieci siê bardzo.
    Tak sobie przegl±dam allegro na spokojnie bo na czas obecny jako¶ nie mam sprecyzowanych planów co do kupna.
    Tak naprawdê to uderzê w markê BMW na 99%
    Nie ukrywam ¿e podoba mi siê seria 3 e90 w 330i b±d¼ 330d. Wczoraj jecha³em e46 330Cd i powiem ¿e jedzie to fajnie, tylko jest to bardzo ma³y samochód, kolejn± opcjê e60 m pakiet 530d :D

Jako¶ bardzo mnie ci±gnie do serii 7, zawsze chcia³em je mieæ :)
    Chcia³bym mieæ okazjê jazdy 740d wtedy siê oka¿e czy za s³aba czy te¿ sprosta moim oczekiwaniom.

Lubiê ADASIO czytaæ te twoje oceny samochodów poniewa¿ du¿o wnosz± do rozmowy, widzia³em twoj± to wiem ¿e masz du¿o racji.
    Merc E500..zwija asfalt :) Ex Audi D3 4.2 benzyna LONG

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    je¶li martwisz siê czy 4.0 diesel nie da rady to mówiê Ci nie masz czym-DA RADE !! a klekot diesla jak ADASIO napisa³- gdzie w V8 ? nie przesadzajmy to nie 4 cylindry forda.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    By³o 3 x 7 e 32 730m60 e38 730d m57 e65 735 n62
    Sk±d
    Olkusz
    Blog
    3
    Auto ciekawe ale niestety ma ju¿ du¿y przebieg 350.000km wiêc nale¿a³o by pare rzeczy wymieniæ je¶li chce siê bezawaryjnie jezdziæ ....np olej w automacie czy odme , która do 740d kosztuje ponad 1400pln ....czy te¿ amorki.
    Prawie pe³ne wyposa¿enie brakuje zmieniarki z tego co sie dopatrzy³em i w jedym kole dekielka z logo bmw
    a co do silnika to 740d spokojnie daje rade dziêki sporej ilo¶ci Nm!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    No tak ale przep³acaæ pare ³±dnych tysiêcy i mêczyæ sie przy szukaniu patrz±c na rocznik - bo moze co¶ sie zepsuje - to te¿ tak chyba bez sensu sobie utrudniaæ hmmm

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •