Cytat Zamieszczone przez jędrek Zobacz posta
kolego MICHAŁ dla twojej wiadomości mając 20 lat jeżdziłem w140 i kupiłem go za 3 mieśiące prowadzenia działalności a było to w 2000 roku więc nie pisz że się nie da . chcesz pomysłu proszę; inwestując np.50 tyś kupisz koparkę kołową w miarę do pracy ,stawka za godz 100zł na wynajmie .5-7 litrów paliwa na godz, więc licz zyski . można też inaczej ;kupujesz maszynę do remontu (KOSMETYKi) za np.30 tyś przez 2-3 tygodnie odpicujesz i wystawiasz za 60 międzyczasie maszyna pracuje i zarabia ;wszystko fajnie tylko że nie będziesz tego robił bo poprostu się na tym nieznasz ,więc nic Ci z moich pomysłów
50 tys koparka :D do remontu, znajomy kupił kołową cat za 120 tys, pracuje obecnie na A2 obok mnie, silnik prosi o remont jakieś 10=12 tyś. Żeby kupić dobra koparkę trzeba dać minimum 150 tys i załapać robotę, za którą wykonawca Ci zapłaci w terminie często 30 dni, bo paliwo musisz kupić za swoje licz 12 godzin dzień razy te 6-8 litrów jakieś 400 pl dziennie na paliwo, operator do skarpowania minimum 20 pln za godz a awarie!!!!!!!!, 6 litrów to przy skarpowaniu a do tego trzeba mieć UMIEJĘTNOŚCI posiadanie koparki nie wystarczy. Aby dostać dotację z UE trzeba włożyć owe 150 tyś z własnej kieszeni, kredytu nie dostaniesz na używana maszynę, chyba że masz wysokie dochody lub bogatych poręczycieli, nie porównuj kolego procesu zakładania firmy i zapotrzebowania na maszyny z 2000 roku a obecnego stanu. Dziś już jestem pewny że po euro roboty drogowe staną w miejscu jedynie co pozostanie to..... zgadnij kolego.