Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 131

Wątek: Pomysl na biznes ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    kolego MICHAŁ dla twojej wiadomości mając 20 lat jeżdziłem w140 i kupiłem go za 3 mieśiące prowadzenia działalności a było to w 2000 roku więc nie pisz że się nie da . chcesz pomysłu proszę; inwestując np.50 tyś kupisz koparkę kołową w miarę do pracy ,stawka za godz 100zł na wynajmie .5-7 litrów paliwa na godz, więc licz zyski . można też inaczej ;kupujesz maszynę do remontu (KOSMETYKi) za np.30 tyś przez 2-3 tygodnie odpicujesz i wystawiasz za 60 międzyczasie maszyna pracuje i zarabia ;wszystko fajnie tylko że nie będziesz tego robił bo poprostu się na tym nieznasz ,więc nic Ci z moich pomysłów

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Czemu zatem tego nie zrobisz? Orientowałeś się w sprzęcie w tych pieniądzach?

Pomysł nie jest nowy i został już wyliczony. Pod koniec zeszłego roku wszystko to wyliczyliśmy bo byłaby jakaś tam szansa żeby wynajmować taką koparkę na 8h/dziennie codziennie po ok 120zł/h brutto - bez szczegółów. I to jest bardzo rzadka sytuacja, raczej fart.

Jeśli odejmiesz koszt serwisu, płacy dla kierowcy, paliwa oraz amortyzacji kalkulacja jest taka że po roku zostaje na czysto koparka (ok 120tys zł).

Czyli masz rację - 10tys. na miesiąc przy bardzo dobrych wiatrach ALE CO Z TEGO skoro trzeba koparkę spłacić?? W tym cała rzecz - nie od razu masz czysty zysk.

Co do Twoich zarobków w 2000roku... Mamy rok 2012 a nie dopiero co końcówkę lat 90. :( Zdzira ma rację.
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 30-04-2012 o 21:54

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    2000 do 2008 to pieniądze same "wpadały" do kieszeni:D
    Znam sporo osób które, gdyby ktoś im gwarantował że jak założą działalność i zarobią 3 tyś miesięcznie, po nogach by całowały.
    Najważniejszy jest stały dochód a nie okazje za 50 tyś.
    Pisanie o takiej kwocie że jest spokojnie do zarobienia to spore nadużycie, takie kwoty i większe ludzie zarabiają ( może i spokojnie) jednak wynika to z wieloletniego doświadczenia+kontakty nie wspominając o zapleczu.
    Nawet gdyby komuś dać 10 szt wywrotek to zakładam że zanim zaskoczyłby w temacie "przeleciałby" co najmniej na zero 1-2 miesiące.
    Nawet jak się na czymś znasz i jest się dobrym to nie ma gwarancji sukcesu:/
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 01-05-2012 o 07:14

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    Panie Michale ; właśnie to robie więc spokojnie

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    i czemu nie urodziłem się w 75 zamiast w 85 ???? :(((( dzisiaj byłbym "wyżartym" jegomościem :)))

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    i czemu nie urodziłem się w 75 zamiast w 85 ???? :(((( dzisiaj byłbym "wyżartym" jegomościem :)))
    nom... :( Spoko jest jeszcze Ukraina Litwa i Białoruś, trochę dalej Indie i niebawem Afryka :)

BMW
    E65 740D, E71- X6
    też nad tym sie zastanawiałem i powiem, Zdzira że gdybym sie urodził w 85 to pikowałbym w tamtym kierunku o którym pisze Michał

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Roobs nawet sobie nie zdajesz sprawy jakim jest trudnym rynkiem Ukraina :)

BMW
    E65 740D, E71- X6
    żaden rynek nie jest łatwy, nikt nigdzie nie rozdaje siana jednak pewne etapy działalności się powielają falowo i właśnie to daje możliwość rozwoju.
    Są dziedziny gospodarki w której lepiej jest zacząć np na zachodzie:)

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Mój pomysł wygląda tak :
    Zawiązujemy spółkę z o.o. 7er.pl (wysokość 1 udziału to 2.000 zł) zeby wystartować z większym kapitałem ... władze spółki wybieramy zgodnie z umową spółki z o.o. i mam 4 propozycje :
    * sklep z częściami do wszystkich modeli BMW (zamienniki);
    * restauracja z klubem nocny (w przypadku kapitału pow. 400.000 zł);
    * stacja benzynowa;
    * wiatrak energia odnawialna (państwo musi od nas kupić energię) ;

Przyszłościowy pomysł :
    * warsztat samochodowy 7er
    * wypożyczalnia samochodów;

Zyski : zgodnie z umową spółki czyli dewidenda!
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 02-05-2012 o 20:32
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów