Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 131

Wątek: Pomysl na biznes ...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    ADASIO nie gadaj że byś nie wszedł w interes z Paniami :):D
    ha ha nie zaprzecze :) ale musze "trzymać fason" buahahhaha
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar NoVy
    BMW
    Było : E38 2.8 iA/ Było : E32 4.0 V8/ Obecnie : ///M3 e46
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    ale musze "trzymać fason" buahahhaha

Lepiej trzymaj go na Zlot :D buahahahaha ;p
    Wieśniactwo to stan umysłu nie miejsce zamieszkania .........

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez NoVy Zobacz posta
    Lepiej trzymaj go na Zlot :D buahahahaha ;p
    Ostatni wspominam miło - zwłaszcza twoja bużke więc i w tym roku sie z Toba na maksa zintegruje zwłaszcza że Cie kurde mega polubiłem :dirol:
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Moi znajomi sprzedają auta do 10 000zł, szybki obrót i nikt nie wybrzydza :)

Niebawem zajmiemy się pewnie oponami z DE jako poboczny biznesik. To też dobry interes.

W maju usłyszycie na forum o nowej firmie branży e-commerce, kolegów prowadzących firmy z pewnością zainteresuje.

W Lublinie jest do oddania za 100zł znana restauracja z pizzerią kompletnie urządzona z personelem lokalem i wyposażeniem. Właściciel (dobry znajomy) ma już dość bo trzeba się trochę naganiać i napilnować, a ma w planach iny biznes. Niemniej jednak zarabia to na siebie i ma spore obroty (zainteresowani PW)

W polsce naprawdę jest co robić... Podstawa to ludzie bo w pojedynkę niewiele można.

A kiedy już prowadzisz firmę podstawa to INTERNET. Bez tego ani rusz.
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 26-04-2012 o 22:10

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    Michał naprawde jesteś optymistą jeśli chodzi o biznes :D, widać że jeszcze nie prowadziłeś żadnego interesu

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Wspolprowadze w tej chwili 2 firmy, dzialam w 3 i mam za soba jeden udany start-up, drugi w drodze. Zajmuje się marketingiem. Jedrku, wiecej optymizmu, wiecej INTERNETU i reklamy. Tak dzisiaj to wyglada.

Niestety mowiac o udanym przedsiewzieciu trzeba się liczyc z kosztami rzedu 30tys zl na poczatek LUB zajebisty naprawdę zajebisty pomysl.

Jeżeli chcesz rozkrecic dajmy na to sklep internetowy ok 1500zl miesiecznie kosztuje google...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    Michale ; prowadzić można i kilka firm naraz i być bez grosza ,naprawde nie liczy się co robisz ,z kim ,i gdzie się reklamujesz i jakie masz obroty ,a liczy sie CZYSTY ZYSK ,z drugiej strony zależy kto jakich zysków oczekuje z prowadzonej firmy ,moim zdaniem jeżeli prowadzona działalnośc nie daje powyżej 10tyś na miesiąc zysku (zysku nie obrotu)to gra jest nie warta świeczki

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Ponad 10 tyś zysku miesięcznie ( zakładam że piszemy o 1 osobie) to ogólnie rzecz biorąc bardzo dobry zysk ( pod warunkiem że zysku nie mylimy tu z dochodem a nie wspomnę o obrocie ) , dla niektórych prowadzących firmy to marzenie.
    Pokusiłbym się o stwierdzenie że realnie nieosiągalne dla małych a nawet "średnich" firm.
    Chcę zaznaczyć iż moja wypowiedź tyczy się tematu "pomysł na biznes" i odnosi się do ogólnych działalności gospodarczych ...sklepy, warsztaty, usługi i nie mylić z grupami zawodowymi ...prawnicy, kontrakty menadżerskie, ciepłe posadki bo nie o tym piszemy w tym temacie.
    Osobiście znam przypadki gdzie spółka jednoosobowa + sekretarka "zarabia" więcej niż niejedna firma zatrudniająca ponad 30 osób...dziwi nas ponieważ nie zwracamy uwagi iż na stałe ( firma córka) robi sianko tylko dzięki głównej Spółce. Takich przykładów jest sporo i zanim zaczniemy brać z nich przykład popatrzmy realnie bo okaże się że za kilka miesięcy zamkniemy biznes bo zysk to 1000 zł a nie rzadko "MINUS" :D

Początkujący Użytkownik Awatar michuflk
    BMW
    E38 728 iA
    Blog
    5
    A ja mam pomysł na biznes ale nie wiem jak się do tego zabrać.. Kredytu nie dostane bo jestem za młody i brak zdolności, nikt znajomy nie weźmie bo już są obładowani kredytami.. A moim pomysłem jest...... UWAGA..... Kino samochodowe:D Nie ma tego praktycznie nigdzie (W-wa jest jednym miejscem gdzie sezonowo na parkingu supermarketu można coś takiego zauważyć) a u mnie w Toruniu niestety nie. A kto nie chciałby obejrzeć fajnej komedii albo jakiegoś hitu który wszyscy znają (nie mówię o nowościach) w samochodzie, na fajnym ciemnym cichym placu, gdzie nikt nie będzie ci przeszkadzał głośno się śmiejąc albo jedząc i szeleszcząc jakimiś pokarmami.. Myślałem nad ceną.. Jakieś 10 zł za samochód? Wydaje mi się że byłoby ok.. Ale same plany nie wystarczą - niestety..

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Dzialanie 1.1, kredyt bez problemu dostaniesz na firme po jej zalozeniu. Mozesz sprobowac ubiegac się o dotacje z UP ( w lbn jakies 17tys zl).

Pytanie tylko czy to ma sens, bo pomysl jest fajny ale raczej nie rentowny. Musialbys to mocno rozreklamowac.

Jedrku jeśli na poczatku prowadzenia dzialanosci liczysz na 10k zysku nie majac miliona w kieszeni to daj koniecznie znac kiedy to zrobisz. Ciekaw jestem co to za biznes :)

Uprawnienia umieszczania postów