Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 131

Wątek: Pomysl na biznes ...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Niestety takie jest ryzyko,każdy składający wniosek ma świadomość jakie są restrykcje,w umowie z UP jest wszystko wyszczególnione.Kumpel dwa lata temu też otrzymał dotacje i otworzył warsztat (wymiana opon,wulkanizacja...),niestety mu nie szło,ale co miesiąc płacił zus (przez pierwsze dwa lata najniższa składka ponad 300zł), jakieś groszowe wpłaty do us i wywiązał się z umowy,po roku sprzedał maszyny i był parenaście tysięcy do przodu.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Marek, co było powodem że mu nie poszło? To zazwyczaj idzie ...kwestia miejsca no i sprzętu.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Zły punkt,zakład 5 km za Częstochową (na jego posesji),konkurencja,słaba reklama.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    czyli miałem rację, miejsce to podstawa...ja mam pomysł na idealne miejsce:) Ale nie powiem :D Chyba że sprzedam swoje urządzenia :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    koledzy zysk 2-3 tyś na mieśiąc to nie jest biznes tylko niewypał,nieudolne pchanie biedy do przodu i oszukiwanie samego siebie że prowadzi się firme ,choć dla niektórych sprzedawanie waty cukrowej na odpuście to też biznes:D kolego Michał piszesz że prowadzisz 2 czy 3 firmy a zyski 10 tyś na mieś są marzeniem to gratulacje ,przy takich zyskach ciekawe za ile lat pan "prezes" kupi sobie f01 albo dacze za miastem,

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Nie napisalem że sam prowadze. 10tys na samym poczatku to bardzo wysoki zysk, no chyba że uruchomisz produkcje dyskow ssd :P f01 i daczy zwykle nie kupuje się majac 21 lat wiec jakoś nie bardzo rusza mnie ten argument ;)

To co piszesz wyglada na jakies mzonki, moze wiec zaproponuj swój pomysl na udany biznes ktory w pierwszym roku zapewni 10tys zl zysku i to my go ocenimy zamiast sluchac krytyki. No chyba że przez zysk rozumiesz dochod ktory trzeba obdzielic na pracownikow ksiegowosc marketing i podwykonawcow...

Ciekaw jestem bardzo Twojego pomyslu. Prowadzisz cos w tej chwili?
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 29-04-2012 o 22:43

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cieszę się że temat sie rozwija i piszecie przykłady swoje badż swoich znajomych bo to pomaga zwłaszcza na starcie - Brawo !!!

Muszę się niestety zgodzić z kolegą JĘDREK - że biznes z którego zarobimy 2-3 tys zł na miesiąc to dla mnie też porażka ( to za takie pieniądze wole iść na etat i tyle samo zarobie pracując 8 godz/dzień) bez męczenia się z US,ZUS, itd itd itp

Zysk o którym piszecie czyli 10 tys zł/miesiąc to wg mnie też gra warta świeczki i takie mnie osobiście interesują :D
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Oczywiscie że tak, nawet 50tys zl/mies jest spokojnie do zrobienia. Ale z czasem a nie od poczatku...!! "Bitch please..."

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Oczywiscie że tak, nawet 50tys zl/mies jest spokojnie do zrobienia. Ale z czasem a nie od poczatku...!! "Bitch please..."
    Nie od razu Kraków zbudowano - też uważam że ktoś kto liczy na zyski 10 tys zł i więcej od razu po 2 m-cach działalnosci to jest żeby nie uzyć słów nieparlamentarnych - wielkim optymistą :p
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    może i zarobisz 2-3 tys na mieś ale w jakim mieście bo w takim wydupiewie jak mój rawicz firma co daje 5tys na miesiac szefowi to dobra firma bop pracownik zarabia tu srednio 1200-1500 i i tak cięzko o prace już za 1500 czasy biznesów, że w 5 lat kupowało sie działkę pod dom potem dom i 750i minęły to nie lata 90 gdzie nie było konkurencji a rynek był bardzo chłonny

Uprawnienia umieszczania postów