Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: piszcz±cy wentylator nadmuchu

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    e65 3.0d
    Sk±d
    suwa³ki

piszcz±cy wentylator nadmuchu

Witajcie,czy jest jaki¶ sposób na usuniecie uci±¿liwego popiskiwania wentylatora nadmuchu bez demonta¿u kokpitu ?
    Ostatnio edytowane przez lukasz7 ; 12-12-2010 o 13:28

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Zawsze mo¿na go wy³±czyæ :D :d :x

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar MarcinByd
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    E65 735i
    Sk±d
    BDG
    Chyba gdzie¶ na forum by³o info o eliminacji tego problemu, w E65 po lifcie kto¶ z tym dzia³a³. U mnie jak autko d³u¿ej postoi to zdarza siê ostatnio, ¿e ¶wiergoli jak dowali³o -15 itp. piêkna temp., zmniejszam obroty nadmuchu i jest ok, po rozgrzaniu auta wszystko wraca do normy d¼wiêkowej :) Wydaje siê to normalne, ¿e tak bywa przy chorych temp., ale pewnie objaw nasili siê kiedy¶.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    730d
    Sk±d
    Saturn
    Odkrêcasz os³ony pod schowkiem (chyba 6 ¶rób) i dostajesz siê do wentylatora, wystarczy psikn±æ, naoliwiæ i jest cisza.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar ohara5
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F01
    Sk±d
    Poznañ
    Cytat Zamieszczone przez itomek Zobacz posta
    Odkrêcasz os³ony pod schowkiem (chyba 6 ¶rób) i dostajesz siê do wentylatora, wystarczy psikn±æ, naoliwiæ i jest cisza.
    Ja mam te¿ piszcz±cy wentylator i strasznie to denerwuje. Kolega itomek napisa³ ¿e trzeba odkrêciæ ¶ruby i tak zrobi³em a tam wentylatora nie widaæ,albo znajduje siê w takim czarnym plastiku bo taki tam by³ i nie sz³o go otworzyæ tak¿e nic z tego i dalej mnie wkurza.:(

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Pablo745i
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    745i E65
    Sk±d
    Ustroñ
    Mia³em ten problem parê dni temu, usune³em sam. Tak jak kolega wspomnia³, odkrêcamy os³onê pod schowkiem 6 ¶rub, potem widaæ tak± du¿a czarna skrzynkê w lewym rogu i trzeba odkrêciæ 8 ¶rub na jej pokrywie i sama schodzi, ale ¿eby odkrêciæ te ¶ruby...... uprzedzam ze ³adnie siê naginastykowa³em le¿±c na progu samochodu z g³ow± pod schowkiem szukaj±c ka¿dej z nich a pó¼niej odkrêcaj±c - masakra. A potem z górki, widaæ wentylator, psikamy z do³u z góry WD40 :-) i problem znika. ze skrêcaniem jest pro¶ciej bo wiemy gdzie by³y ¶ruby ale ³apy bol±. powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •