Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Woofer soundstream SPL 170 jaki wzmacniacz?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Ten wzmacniacz nie współpracuje przy 2ohm w mostku, stąd problemy ;)

Cytat Zamieszczone przez Radziej Zobacz posta
    Cewka się przetarła przez głupotę, pod membraną jest taki ochronny materiał on się odkleił i ocierał o cewkę :/
    To nie jest ochronny materiał, tylko dolne zawieszenie głośnika, niektóre mają je podwójne bądź potrójne. Mój stroker miał podwójne, z czego jedne z przodu, przed membraną :P

Cytat Zamieszczone przez Radziej Zobacz posta
    Jeśli chodzi o klasę wzmacniacza wolę stary sprawdzony sprzęt , który można samemu czasem naprawić
    To szukaj starych dobrych klocków typu Orion, Hifonics, Phoenix Gold, Rockford Fosgate itp. To wydajne prądowo piece.
    W przypadku hifonicsa z tej serii którą ja mam(VIII generacja) musisz zadbać o solidne zasilanie, ponieważ spadków napięć to one nie lubią(jak większość piecy, a D klasy to już w ogóle, świetnym przykładem jest Velocity Burning Desire II)

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej. Mój szef ma na sprzedaż wzmacniacz, który chętnie przetestowałbym Infinity Reference 1211A, na papierze 1200W RMS przy 2ohm(mono D klasa). Miałem model 1600A(600W przy 2ohm) i zrobił na mnie pozytywne wrażenie, strokera trzymał za gębę bardzo dobrze.
    Jestem ciekaw jak ten się sprawdza, niestety strokera już nie mam, więc nie ma gdzie tego sprawdzić.
    Ostatnio edytowane przez cursor ; 28-02-2011 o 07:59
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów