Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: Roz³±czanie napêdu-powód?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar phdream
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    E38 740i 6M
    Sk±d
    Olsztyn

Roz³±czanie napêdu-powód?

Problem dotyczy e38 740i m60b40 manual6.Podczas ruszania z pod ¶wiate³(rusza³em jak dziadek)1 lekki gaz i podczas prze³±czania na 2-walniêcie w okolicach mostu i brak napêdu.
    Pierwsza diagnoza-most,ale po wjechaniu na podno¶nik okaza³o siê,¿e flansza pó³osi wysunê³a siê (delikatnie) z dyfra.
    Moje pytanie brzmi jaki jest tego powód?
    Po w³o¿eniu flanszy jest mo¿liwo¶æ jazdy ale w ka¿dej chwili mo¿e znowu wysun±æ siê.
    Pier¶cieñ zabezpieczaj±cy jest na miejscu,¿eby wyj±æ flansze trzeba u¿yæ ³omika,wiêc wydaje mi siê,¿e tu jest ok.
    Podczas jazdy jeszcze jak by³o ok od czasu do czasu by³o s³ychaæ lekki stukot w okolicy lewego ko³a(w³a¶nie ta pó³o¶ siê wysuwa.
    Ma kto¶ jakie¶ pomys³y,mo¿e kto¶ mia³ podobny przypadek?
    Z góry dziêkuje za wszelk± pomoc.

Vip Vip Awatar szczurek
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pêdzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    Sk±d
    wrocek city
    ja bym zmieni³ zabezpieczenie na nowe koszta praktycznie zerowe a bêdzie spokój. dzisiaj mia³em to samo w nissanie , zawraca³em pod warsztatem mechanika , w³±czy³em wsteczny kiera w lewo a ty zonk jak by na luzie by³ , pó³o¶ka sie krêci³a jak w³±czy³em bieg a auto nawet nie ruszy³o . zadzia³a³ mechanizm ró¿nicowy . mechanik stwierdzi³ , ¿e w³a¶nie pó³o¶ wyskoczy³a z tego zabezpieczenia
    Ostatnio edytowane przez szczurek ; 26-02-2011 o 23:04
    codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •