-
Vip
Vip
Witam odgrzeje troche kotleta. Ostatnio zacz±³em zg³êbiaæ temat air ride'u do mojej 730. I mam kilka pytañ.
1. W jaki sposób uszczelniæ GÓRNE okucia?. Bo amortyzator musi i¶æ przez poduszkê i na górze wychodzi przed okucie. Jak to uszczelniæ zeby powietrze nie ucieka³o?
2. Jaka jest ró¿nica miêdzy air ride bez gwintu a air ride na gwincie. ( bo to nie k³opot nagwintowaæ rurê i wsadzic na kolumnê amortyzatora tylko za tym idzie znowu uszczelnianie dolnego okucia go mamy gwint)
3.W jaki sposób wogole wykonaæ te okucia. Jakie¶ rysunki techniczne ? Bo na temat air'u do bmw e32/34 jest bardzo malo info. Rozmawia³em z Go¶ciem o nicku Baz_one ( znany pewnie od czerwonej e34 na "powietrzu" i z bmw syndykat) to za du¿o konkretów sie nie dowiedzia³em. Je¿eli ktos ma jakie¶ pomiary info jak do tego podej¶æ stawiam flaszke :)
Pozdrawiam Kamil.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Te¿ siê tym interesujê i podpowiem Ci jedno. S± firmy, które robi± gotowe okucia wraz z poduchami pod dany model amortyzatora.
http://www.airride-system.pl/ spytaj siê w tej firmie, mo¿e co¶ doradz± ewentualnie jako¶ dopomog± :)
Sam chcê takie co¶ zrobic, lecz na przeszkodzie stoi brak poduszek z okuciami, reszta to ju¿ jest kwestia czasu, bo te przewody, z³±czki, zaworki itp mo¿na kupic w ka¿dym sklepie z pneumatyk± i hydraulik± :)
Edit. Znalaz³em takie co¶ i jutro tam do nich dzwoniê :)
http://www.airride-system.pl/okucia-...uta-p-110.html
Ostatnio edytowane przez Kubcikus ; 02-12-2014 o 18:02
-
Vip
Vip
Poduszki mozna zamówiæ pod wymiar to wiem i bez problemu mo¿na zrobiæ pod e32. Tylko mnie zastanawia to jak utrzymaæ szczelno¶c uk³adu. Mianowicie ja chce to wszystko posk³adaæ na gwicie. Tylko jak go uszczelniæ i jak uszczelniæ górne mocowanie amortyzatora.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Mówiê Ci zadzwoñ do nich, a wszystko Ci powinni powiedziec :) Uszczelnienie to ju¿ zale¿y od rodzaju poduchy z okuciem.
Ewentualnie podpatrz sobie jak to wygl±da w innych samochodach, w necie jest tego pe³no :)
Masz gwinta do e32?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum