Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Problem ze sprzedanym autem. NIe wyrejestrowane auto

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    tylko czy policja to kupi???? zawszę moga powiedzieć że powinien zgłosić sprzedaż samochodu zaraz po sprzedaży.
    Tutaj nie ma mowy o żadnym "kupowaniu" przeciez prawda jest ,że umowę zgubił i chce to zgłosić ,normalna sprawa :)

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    wszelkie zmiany w dowodzie jak np sprzedaż auta właściciel ma w obowiązku zgłosić do 30 dni - to że nie jest to karalne to nie oznacza, że nie należy tego robić...

Początkujący Użytkownik Awatar kfiatyghk
    BMW
    BMW e38 735 INDIVIDUAL SHADOW-LINE
    owszem jest karalne dostałem za to 100zł za nie dopilnowanie okresu 30 dni

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Cytat Zamieszczone przez kfiatyghk Zobacz posta
    owszem jest karalne dostałem za to 100zł za nie dopilnowanie okresu 30 dni
    A kto dał Ci te 100zł ????
    Obowiązek jest zgłosić sprzedaż lub kupno auta do 30 dni w Wydziale Komunikacji a w Urzędzie Skarbowym 14dni
    Jeśli chodzi o konsekwencję to tylko Urząd skarbowy ściga i może się przyczepić, Wydział Komunikacji nic nie może zrobić ponieważ nie ma nigdzie zapisanej kary jaką mógł by dostać takowy delikwent.

A facet musi dać ksero umowy i musi pokazać w innym przypadku dzwonisz przy nim na policję i mówisz że facet nie chce oddać Ci Twojego auta i albo odda auto albo pokaże umowę że je od Ciebie kupił

Zaawansowany Użytkownik Awatar 7er Fanatic
    BMW
    Ciemna strona mocy
    Jeśli chodzi o termin 30 dni od daty sprzedaży to nie ma żadnej sankcji z tego powodu. Jeśli już dojdzie do ugody to na pewno będę chciał podpisać umowę z dniem faktycznej sprzedaży, aby nie płacić za ubezpieczenie bo powiedzą - Przecież pan tyle jeździł tym samochodem to opłać pan tą składkę. Z tą wycieczką na Policję dobra sprawa ponieważ mogę się oczyścić np z występków nabywcy auta

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    A jak facet powie panie ja nie kupiłem żadnego samochodu od Pana! I co wtedy?

BMW
    Ciemna strona mocy
    Też nad tym myślałem. Jeśli jest już dojdzie do takiej sytuacji postraszę go policją i powiem że ukradł mi go. Jeśli chodzi o formalności to co gorsze auto jest zarejestrowane na moją matkę. Oni przyjechali do mnie o 1 w nocy po te auto, normalnie to o takiej godzinie się nie sprzedaje raczej aut akurat ta suma pozwoliła mi na kupno e38

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    STRASZNE PANOWIE JAK TO CZYTAM - smutno, że żyjemy w społeczeństwie po którym można sie tyle złego spodziewać- każdy tutaj od kilku postów gdyba co zrobić i jak sie zabezpieczyć jak sie okaże, że nowy właściciel jest gnojem eh masakra - przykre :(

Kiedyś do mnie dzwonił że własnie potrzebuje fakture za auto które kiedyś sprzedałem i była ona jakby pośrednia, gdyż auto zmieniało właścicieli bez rejestracji - jak powiedziałem, że nie mam problemu to słyszałem jak chłopa zatkało a za chwile dalej mi tłumaczył, a ja mu 3-4 razy powtarzałem, ze nie ma sprawy niech przyjedzie - hmm najciekawsze, że się nie zjawił hehe :)

BMW
    Ciemna strona mocy
    Żyjemy w takim kraju w którym zaufanie musi być często ograniczone do minimum, jak Cię nie okradną to co innego. Mój brat np trzyma umowy aut nawet sprzed 7 lat, a czemu bo już miał problem, sprzedając samochód nabywca tego samego dnia zbiegł z miejsca zdarzenia wypadku...

Uprawnienia umieszczania postów