Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Jak zmniejszyć spalanie w swoim e38, utrzymanie silnika, techniki jazdy.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Dobre dobre, ale nie popadaj w desperacje, nie 235 wcale nie jest zalecane, zerknij sobie na naklejkę na drzwiach. Motyw z nawigacją znam, jednak nie widzę związku? Ten silnik między wartością 90-110km pali najmniej. Głównie chodzi o styl jazdy, utrzymywanie stałej wartości, starać się nie pozwolić zatrzymać pojazdowi do zera, nawet 5-10km dużo daje oszczędność bo auto zostało w ruchu. Stosować hamulec wtedy kiedy jest on konieczny, weryfikować co się dzieje kilkaset metrów przed autem a nie patrzeć na auto przed sobą, widzisz że jest czerwone nie dodajesz gazu i ostro hamujesz, spokojnie się dotoczysz, chyba że masz wyrąbane piasty i łożyska, hamujesz biegiem. A te pierdoły z mniejsza oponą i licznikiem to ty tak na serio? Bo nie wiem jak odebrać te stwierdzenia.

Ja traktuję to auto jako limuzynę a nie wyścigówkę, ona ma się z prezencją poruszać, nie jest stworzone do ścigania, masa, długość czyni z niej świetna limuzynę ale na krętych drogach... Jeśli miał bym stawiać na 750il a np renault clio w wyścigu po zakrętach to stawiam na clio. E38 wyleci na pierwszym zakręcie tyłem.
    Mi osobiście przykro kiedy widzę takie auto z lotkami, spojlerami, kombinowanym wydechem, 20" kołami i innymi cudami. To jest limuzyna, która ma komfortowo dowieźć mnie i pasażerów z punktu A do B, nie wypada takim autem jechać jak dostawczakiem z workami ziemniaków na fotelach.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_R ; 24-02-2011 o 20:51

Uprawnienia umieszczania postów