Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 141

Wątek: Jak zmniejszyć spalanie w swoim e38, utrzymanie silnika, techniki jazdy.

740d katalogowe: poza miastem 7.5 l/100 km, miejskie 13.9l/ 100km, mieszane 9.8l /100 moim zdaniem te wartości są prawidłwe a nawet minimalnie zaniżone. Mi pół na pół miasto trasa wychodzi 10.9 l/100km

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    A więc dane w E65 są niemal identyczne. Niemal, bo tam podają spalanie 13,8L w cyklu miejskim i 9,7L w cyklu mieszanym.

Zaawansowany Użytkownik Awatar phmb
    BMW
    E38 740d + F02 750Li
    Pozwolę sobie podłączyć się do tematu... Sam mam E38 740d z silnikiem i skrzynią po KOMPLETNYCH remontach, włączając nowe wtryski oraz zregenerowaną pompę... I u mnie po zalaniu na Shellu pali średnio tyle, ile w instrukcji jest podane. Ciekaw jestem spalania poniżej 7l - może nie umiem jeździc? NIGDY nie udało mi się zejść chociaż do poziomu 7l/100km...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Jak będę w trasie to wam zrobię fotkę spalania między 6,2 a 7,2l na prawdę dużo zależy od kierowcy.
    Jestem skłonny zabrać kogoś na trasę z krk do sącza i udowodnić w praktyce :)

To brzmi jak zakład.

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Jak będę w trasie to wam zrobię fotkę spalania między 6,2 a 7,2l na prawdę dużo zależy od kierowcy.
    Jestem skłonny zabrać kogoś na trasę z krk do sącza i udowodnić w praktyce :)
    Piotr ja Ci wierze... W sumie to nie zadna sztuka w 740d zejsc ponizej 7l. Mi na trasie udaje sie zejsc ponizej 8l bez zadnego problemu. Mowa oczywiscie o autostradzie na tempomacie 90-100km/h. Zreszta macie tu filmik ze spalaniem w 740i. Nie wiem nawet czy to nie nasz kolega z Forum :)

http://www.youtube.com/watch?v=1MfKhzXPC0s

Początkujący Użytkownik Awatar kfiatyghk
    BMW
    BMW e38 735 INDIVIDUAL SHADOW-LINE
    wogole pytanie z innej beczki, czy spalanie z ekonomizera zgadza wam sie ze stanem faktycznym ? u mnie muszę dodac + ok. 3l

Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Piotr ja Ci wierze... W sumie to nie zadna sztuka w 740d zejsc ponizej 7l. Mi na trasie udaje sie zejsc ponizej 8l bez zadnego problemu. Mowa oczywiscie o autostradzie na tempomacie 90-100km/h. Zreszta macie tu filmik ze spalaniem w 740i. Nie wiem nawet czy to nie nasz kolega z Forum :)

http://www.youtube.com/watch?v=1MfKhzXPC0s
    Taki filmik to i ja w 4.4 ci zrobię. Niczego to nie dowodzi, a pokazuje tylko chwilowe spalanie – CHWILOWE. Wystarczy jechać z lekkiej górki lub na prostej i odpuścić gaz. Co innego jak taki wynik jest na komputerze po przejechaniu sporej trasy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740
    Z tego co słyszałęm to e38 nikosia to naprawde dobra zapalniczna ale trzeba troszkę czaić co zrobić zeby silnik palił tak mało mi 4.4 pali od 13.5 na tarsie do 20 w mieście gazu oczywiście

wczoraj traska z ukrainy do niemiec 1070km 40% poza zabudowanym 60% autostrada tak ok 140 oczywiście wszystko na jednym baku----> wynik równe 8l/100km. Jestem zadowolony acz może kiedyś spróbuje go pobić. Niestety taka jazda może grozić zaśnięciem za kółkiem ;/

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Uprawnienia umieszczania postów