Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 141

Wątek: Jak zmniejszyć spalanie w swoim e38, utrzymanie silnika, techniki jazdy.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    No i to jest wiarygodna relacja ;D. Robert to ty w takim razie masz bardzo ciężką nogę skoro 10,69 ;D.

Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    brawo, bardzo ładne opracowanie; jednak da się zaoszczędzić bez "specjalnych zabiegów aerodynamicznych", w benzynowej 735, czuje że do 8L/100km bym zszedł, ale po trasie, wyjazdy po papierosy i inne głupoty "zrobią swoje i dalej będzie pokazywać 12L/100km :-) tak się zastanawiam czy nie będą koledzy z północy z nas się śmiać; bo są nawet takie powiedzonka o "krakowskim oszczędzaniu" :-)

Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    No i to jest wiarygodna relacja ;D. Robert to ty w takim razie masz bardzo ciężką nogę skoro 10,69 ;D.

10.69 to średnia z ponad 30 tyś km. Dziś była trasa i to naprawde lajtowa. Normalnie jeżdzę troche bardziej dynamicznie. Po mieście też czasami się jezdzi stąd ta średnia.

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    OK, byłem niewiernym Tomaszem :D

Ja też nie wierzyłem dlatego postanowiłem sprawdzić :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    A mi na postoju jak mam wlaczone chwilowe spalanie pokazuje 53,5L /100 silnik m62b44 wytlumaczy ktos to??
    Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...

sam powiedzialeś że na postoju :):) Jak na postoju / 100km to bedzie dążyć do nieskończoności do momentu az nie ruszysz :) na postoju liczy sie l/h test 4 !

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    To ja dodam od siebie mój rekord w teście 5. Ogólnie to sobie prowadzę rejestr tankowań i spalania. Muszę uzupełnić parę tankowań i wtedy się wypowiem.

P.S. Jakby ktoś się pytał o prędkość to akurat dojeżdżałem do remontowanego odcinka drogi gdzie było czerwone światło i korek dlatego tam mało ;)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	140820093881.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	92.1 KB
ID:	2944
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

To ja też się pochwalę :

Trasa z Rudy Śląskiej do Polańczyka w Bieszczadach. Jakieś 350km jechane spokojnie bez pośpiechu. Na A4 120 i tempomat, po mniejszych drogach 60-80 i tempomat.

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    To ja tez dorzuce swoje trzy grosze. W czerwcu zeszlego roku odbieralem kuzyna i jego dziewczyne wraz z dwoma kolegami z lotniska z Chicago i zawozilem do Green Bay w Wisconsin. W obie strony ok 550 mil (900km). Trasa to w 90% autostrada. Predkosc 120-150km/h. Piec osob na pokladzie + 4 ciezkie walizy w bagazniku. Spalanie z calej trasy po przeliczeniu recznie wyszlo mi 10,4l/100km. W drodze powrotnej jechalem w nocy sam bez zadnych bagazy i spalanie wyszlo 8,3l/100km, predkosc praktycznie przez cale 400km 130km/h bez przerwy. Szkoda ze nie porobilem zdjec ;)

P.S. Taki maly OT. Dzis tankowalem swoja e38 za $4 za galon :( Tragedia!!! Cena ropy szaleje w USA... Podobno ma kosztowac $5 za galon. Po przeliczeniu bedzie kosztowala 4zl/l. Narazie kosztuje 3zl/l...
    Chyba kupie Priusa :D
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 06-03-2011 o 01:10

Uprawnienia umieszczania postów