Jest pewne auto na które natknąłem się niedawno przypadkiem i ze wstępnych oględzin raczej byłoby warte sprawdzenia. Ktoś wyjeżdża i chce się go pozbyć. Nr. tel moge wysłać na PW.
Czarne e32 w benzynie!
Wklejam odnośnik do tematu o krakowskich serwisach, na wypadek gdyby rozmowy przyniosły oczekiwany skutek i pojazd przyszłoby sprawdzać przed zakupem.
http://7er.pl/showthread.php/525-Kra...rwis-polecacie
Niestety z wypowiedzi w temacie jasno wynika, że w przypadku wszystkich warsztatów zalecana jest daleko posunięta ostrożność. Ja osobiście nie polecam żadnego, zwłaszcza w tak delikatnej kwestii. Niemniej jednak auto nadal wydaje mi się warte sprawdzenia, ze względu na wersję.
Jutro wyślę zapytanie do ASO o którym rozmawialiśmy przez tel, o wynikach dam znać na PW. Przez reszte tygodnia mogę być mniej dostępny na forum, ale jestem pod tel. także poelcam się.
EDIT:
W ASO BMW M Cars Libertów istnieje możliwość sprawdzenia stanu auta przed zakupem, usługa kosztuje 600 zł jej zakres obejmuje min. pomiar grubości lakieru na wszystkich elementach karoserii auta - nie ma jednak możliwości otrzymania wyników na piśmie - taka operacja podchodzi pod ekspertyzę której koszt dla całego auta jest ustalany indywidualnie.
Poza lakierem wykonuje się sprawdzenie auta pod względem zużycia elementów eksploatacyjnych, głównie zawieszenia i hamulców, ale także wycieków z silnika, jego osprzętu , skrzyni i reszty układu napędowego. Jest możliwość sczytania błędów pod warunkiem, że złącze diagnostyczne jest nowego typu - nie mam VINu auta więc trzeba podać przy umawianiu terminu.
Na obiekcie znajduje się stacja diagnostyczna gdzie można wykonać badanie na analizatorze spalin, dynamiczne sprawdzenie stanu zawieszenia i hamulców. To tyle.
Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 24-02-2011 o 11:46
Czarne e32 w benzynie!
Tez uwazam ze ta Bialegostoku jest warta uwagi :)
Witam , dwie sprawy ... rozmawiałem z gościem z Sycowa a więc - ato w Polsce od 2,5 roku sprowadzone z francji stan po sprowadzeniu tragiczny .
Co zostało zrobione - Zostało całe pomalowane ( malowania wymagało pięć elementów przejechanych gwoździem - właściciel zdecydował się na całość )
renonawacja felg
renowacja tapicerki , tarcze klocki zawieszenie oleje filtry , robi autem nie więcej jak 4 tyś km , głównie latem
Co do tej z Białegostoku - pisałem do właściciela chyba w czwartek aby wysłał mailem co zrobił przy tym aucie chronologicznie od 2006 roku , na razie brak odpowiedzi .
Jak narazie na prowadzeniu ta z Sycowa ale czas pokaże :)