Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Jak zwykle trudny temat.. rozladowanie aku.... juz bez pomyslow

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    wlasnie AKU rozladowuje sie czasem po 3 dniach a czasem miesiac spokoj..... lampki w bagazniku i schowku sie wylaczaja .... akumulator laduje pradem 2A zawsze okolo 40h mam pytanie czy moge wpiac zwykly miernik jako amperomierz i przekrecic na nim stacyjke na zaplon... nie zhajczy mi go??? mam juz 3 akumulator dzieje ciagle to samo raz trzyma dlugo raz kilka dni i koniec... mam wrazenie ze za kazdym razem jak odpinam aku w celu pomiaru poboru jakis modul sie resetuje i pozniej ladnie sie usypia.... chcialbym wlaczyc zaplon zasymulowac prace calego samochodu io pozniej kilka razy spradzic pobor moze wtedy cos sie pokaze..... na wentylatorze tym z przdu od klimy sa slady naprawy wiec moze juz kiedys szfankowal ale to raczej diody byly wymienione bo juz slyszalem o takim problemie... moja stacyjka jesli nie wsadzi sie kluczyka do konca potrafi obracac sie w kolko... nie wiem czy to dobrze ... ale kostka stacyjki nie wskazuje na usterke bo juz gdzies widzialem jakie cyrki dzieja sie wtedy kiedy kostka stacyjki nie dziala...tak czy siak mam kostke w razie co i mam tez modul komfortu czy inaczej IBUS jak by bylo trzeba.... ale moim zdaniem to cos innego...

AHA dodam ze aku nie pada nigdy do konca..... poprostu auto nie odpala pewnie gdybym zostawil go dluzej to padlo by calkiem... ale to juz 3 aku z czego 2 calkiem nowe
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-03-2011 o 19:52
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Uprawnienia umieszczania postów