A nie ucieka Ci gdzies paliwko?moze masz jakas mala dziurke .przy kazdym grzaniu swiec nastepuje tez praca pompy i moze dlatego Ci wtedy czasami zaskoczy a jesli nie to na 100% swieczki
A nie ucieka Ci gdzies paliwko?moze masz jakas mala dziurke .przy kazdym grzaniu swiec nastepuje tez praca pompy i moze dlatego Ci wtedy czasami zaskoczy a jesli nie to na 100% swieczki
Wszystko jest szczelne na 100% , jak tylko aura troche odpuści to przejadę się do mechanika i zobaczymy ile świeć sobie odpuściło.
Wymień ów filtr paliwa. Kosztuje parę złotych, roboty 10 minut (pamiętaj abyś do nowego filtra nalał do pełna paliwa, bo zapowietrzysz układ).
Ale tak jak większośc pisze - świece żarowe. Acha, przy wykręcaniu często bywa tak, że nie można ich odkręcić. Jeśli np. na 8 sztuk dwie, trzy nie będą chciały iść to lepiej odpuść, bo jak zerwiesz gwint lub ją ukręcisz to dopiero kłopot.
Pozdrawiam!
Swieta racja! do odpalenia wystarczy 5 swiec bez problemu .dobrze jest wpsikac jakiegos preparatu(odrdzewiacza lub cos co wniknie w gwint) w gniazda swiec i zostawic tak na pare godzin zeby sie ,,przegryzlo,, jesli oczywiscie bedziesz to robil sam .pozdrawiam
Dzięki wszystkim za rady,jak narazie i tak auto stoi bo mróz aż trzeszczy po niedzieli zapowiadali poprawę pogody i ocieplenie więc pewnie odpali i zaraz się udam do mechaniora .
I teraz pytanko czy dużo jest roboty żeby dobrać się do tych świec żarowych ??
Wiesz to wszystko zalezy od tego czy sie ladnie odkreca .nigdy tego w swojej nie robilem i nie wiem czy trzeba kolektor zdejmowac ale wydaje mi sie ze nie.generalnie jak wszystko ladnie sie bedzie odkrecalo to nie jest jakas tragedia.
odkrecic mozesz sprobowac na cieplym - czesto latwiej je odkrecic niz na zimno. w miare mozliwosci najlepiej wymienic wszystkie - lepiej dla aku i rozrusznika.
u mnie w 730d - tak samo jak u kolegi wczesniej - swiece z 5 sec i odpala od strzalu. Omega 2,5 TDS swiece 2x i odpala po pol minuty krecenia :D
albo świece albo wtrysk ci leje . pompa może byc tez juz słaba i nie podaje takiego ciśnenia na wtryski . może w ogóle nie masz grzania świec. weź miernik i zobacz czy podaje prąd na świece . jak ściągniesz osłone silnika to zobaczysz świece , są sprytnie umieszczone między kolektorem dolotowym. jeżeli chcesz odpalic na szybko w mrozu poproś osobe żeby psikneła ci samostartu troche do kolektora . po samostarce musi załapać .
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Jak bedzie ciepło to szkoda robic :P albo świece albo przekaznik od ich załaczania :)