-
Początkujący Użytkownik
Żarówki diodowe w postojowych
Witam. Dzisiaj założyłem żarówki diodowe na światła postojowe w e38. Po założeniu komputer pokazywał wiadomosc ze nie mam postojowych. Diody świeciły się i razem z nimi kierunki;/ co moze byc przyczyną? za niski pobór prądu diody? Macie jakieś sposoby na to? Z góry dziękuje za pomoc.
-
Zaawansowany Użytkownik
Trzeba komputerowo wyłączyć kontrolę świateł pozycyjnych z przodu. Innego, sensownego wyjścia (poza powrotem do serii), nie ma.
-
Początkujący Użytkownik
Dzięki za pomoc :) w tygodniu postaram sie to zrobic i dam znac czy wszystko działa
-
Zaawansowany Użytkownik
kolego ja też mam diodówki w postojach ale nie wiem czy wiesz są żarówki już z chipem który powoduje że nie ma błędu na kompie. Nie warto brać najtańszych !!!
Radośc z Jazdy :)
-
Początkujący Użytkownik
Dokładnie jak kolega pisze są takie ledy z tgzw. canbus który oszukuje kompa poprzez odpowiedni rezystor zastosowany w tych ledach. Sam błąd który wyświetla komp to nic, po jakims czasie wyłączy te zwykłe diodowe zamienniki lub się poprostu spalą.
-
Zaawansowany Użytkownik
Jak to świeci czasem nie zbyt mocno?
-
Początkujący Użytkownik
Osobiście mam ringi bo lepiej się prezentują, też mają odpowiednie rezystory i komp nic nie wyswietla. Diody led z canbus raczej do np. podświetlenia tablicy.
Uprawnienia umieszczania postów