-
Początkujący Użytkownik
Abs się zapala
Witam mam pytanie jak odpalam auto to wszystkie kontrolki nornalnie gasną a kiedy ruszę parę metrów to zaraz się zapala kontrolka ABS.Co może być przyczyną,czy tylko jakieś bloto podeszło pod czujnik? Z góry dzieki i pozdrawiam.
-
Zaawansowany Użytkownik
mhm powiedz jeszcze jak Ci się zapali abs wciśnij hamulec w podłogę i powiedz czy kola się blokują czy nie i powiedz jeszcze z jakiego roku twoja BMW jest? ja u siebie miałem może podobnie i powiedz od kiedy tak się dzieje.
-
Zaawansowany Użytkownik
Prawdopodobnie jakis syf mogl sie dostac albo czujnik odmowil posluszenstwa i trzeba go wymienic. Mozesz je przeczyscic a jak problem nie ustanie to komp i wymiana czujnika.
-
Doświadczony Użytkownik
u mnie tez tak sie stalo:) abs nagle sie zapalil:P i zginal:D tzn kontrtolka sie zapalila od ABS a ABS jako system zginal:P po wylaczeniu auta i ponownym wlaczeniu problem tez zginal:P mialem tak chyba ze 2-3 razy ale to juz jakis czas temu :) aktualnie kontrolka sie nie pali i ciesze sie systemem ABS :P e38 z 95 r
-
Początkujący Użytkownik
Wiec koleko moja bmw e32 3,0i z 6-1989r,zaczeło dziać sie to jakiś tydzień temu i kola sie blokują gdy wcisnę pedal do końca czyli abs nie działa.
-
Początkujący Użytkownik
chyba jednak muszę zerknąć pod czujniki może to tylko coś podeszło.jak naprawie to się odezwe będzie wiadomo na przyszlość dzięki wszystkim i pozdrawiam.
-
Zaawansowany Użytkownik
Jezeli kontrolka abs'u nie zgasnie lub zapali sie w trakcie jazdy to uklad ham. przechodzi w tryb awaryjny i abs przestaje dzialac.
-
Zaawansowany Użytkownik
przypomnij sobie czy nie katowałeś auta chwile wcześniej może jakiś poślizg kontrolowany mi to się stało gdy na świeżutkim śniegu z 20 minut się bawiłem chce zawracać do domu a tu bum abs nie działa wyłączyłem silnik sprawdziłem wszystkie przekaźniki jeden delikatnie odskoczył odpaliłem samochód niestety dalej świecił się abs i koła się blokowały ale z takim dziwnym oporem zrobiłem jeszcze 2 kółeczka po placu niestety w czasie jednego d**a zarzuciło i wokół własnej osi zaczął się kręcić i cudownym trafem kontrolka przestała się świecić więc najlepszym rozwiązaniem będzie autko na podnośnik poobracać kołami. A moim zdaniem to wina czujnika mógł się zawiesić albo coś w ten deseń
-
Początkujący Użytkownik
Ja raczej nie katuje ata więc ta przyczyna odpada ale tak czy tak auto na podnośnik i muszę zerknąć . ale chyba jak się ociepli.
-
Zaawansowany Użytkownik
ja wtedy też w sumie nie katowałem ale obróciło mnie na lodzie i wtedy jak koła zaczęły się w przeciwnych kierunkach kręcić coś musiało przeskoczyć tak to jak juz bokiem latam to 2k-3,5k obrotów
Uprawnienia umieszczania postów