Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: [ elektryka] Czujnik od poduszki!

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Cytat Zamieszczone przez greg38

Do kolegi wyzej - takie trzaskanie kiera to nie na dluzsza mete, jednak lepiej sprawdzic co jest nie tak, bo niedajboze bedzie poduszka potrzebna a tu ZONK.

Z tylu kiery masz srobki od Airbag (ale trzeba uwazac, by nie zniszczyc lebka sruby - Torx) a kiera jest duza nakretka pod Airbag przykrecona i ma naciecie by wrocila na swoje miejsce.

Polecam jednak kogos, kto wie co robi
    Pytanie tylko jak te dwie srobki wykrecic, mam kierownice sportowa ze znaczkiem "M" i z tylu owszem sa dwie sruby, koncowki pasujace do nich mam tylko sa potwornie mocno zakrecone(albo tak jak srubki w obudowie lusterek- zaklejone), probowalem ale jedyne co to ukrecilem raczke od srubokretu(swoja droga srubokret byl tandetny) :-( Z drugiej strony wydaje mi sie to nielogiczne, zeby nie mozna bylo rozkrecic kierownicy. Myslalem tez zeby podwazyc pokrywe, ale dalem sobie spokoj.

Moze ktos moglby sie podzielic doswiadczeniami zwiazanymi z rozkrecaniem kierownicy?

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    jak juz pisalem, porzadny niezajechany Torx, grzechotka, 100-tka na rozluznienie i zdecydowanie lecz jak z kobieta - odkrec srobki. Kiera nie ma znaczenia. Ja swoja setki razy wykrecalem a i ostatnio na M-ke zmienilem. Airbag musi zejsc, by sciagnac kiere.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Cytat Zamieszczone przez cutthr0at
    Cytat Zamieszczone przez greg38

Do kolegi wyzej - takie trzaskanie kiera to nie na dluzsza mete, jednak lepiej sprawdzic co jest nie tak, bo niedajboze bedzie poduszka potrzebna a tu ZONK.

Z tylu kiery masz srobki od Airbag (ale trzeba uwazac, by nie zniszczyc lebka sruby - Torx) a kiera jest duza nakretka pod Airbag przykrecona i ma naciecie by wrocila na swoje miejsce.

Polecam jednak kogos, kto wie co robi
    Pytanie tylko jak te dwie srobki wykrecic, mam kierownice sportowa ze znaczkiem "M" i z tylu owszem sa dwie sruby, koncowki pasujace do nich mam tylko sa potwornie mocno zakrecone(albo tak jak srubki w obudowie lusterek- zaklejone), probowalem ale jedyne co to ukrecilem raczke od srubokretu(swoja droga srubokret byl tandetny) :-( Z drugiej strony wydaje mi sie to nielogiczne, zeby nie mozna bylo rozkrecic kierownicy. Myslalem tez zeby podwazyc pokrywe, ale dalem sobie spokoj.

Moze ktos moglby sie podzielic doswiadczeniami zwiazanymi z rozkrecaniem kierownicy?
    Tak jak napisał Greg38 - dobry, nie zajechany torx to podstawa. Druga sprawa, może to zabrzmi banalnie, ale czy we właściwą stronę kręciłeś te śruby? Odkręca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek patrząc na łeb śruby (a w tym przypadku patrzysz na jej drugi koniec).

Początkujący Użytkownik

BEZPIECZENSTWO

Bardzo prosze Drodzy koledzy w czasie majstrowania z Airbagiem pamietajcie o swietej zasadzie odlaczony akumulator

robi sie to tak (nie jest to wcale takie oczywiste)

jesli mamy nawigacje z czytnikiem Mk2 Mk3 Mk4
    to srubokretem zamykamy zamek w drzwiach kierowcy (dlatego ze nektore bmw mialay opcje zamknij zamek po podlaczeniu aku ) mamy otwarte drzwi praktycznie a system w samochodzie widzi je jako zamkniete to samo powtarzamy z klapa wtedy obserwojemy diody na czytniku Mk jak zgasna diody moze to trwac nawet do 15 min system usnaol i mozna bezpiecznie odlaczyc aku

podlaczamy je w sposob zdecydowany bez zbednego iskrzenia

Bardo wazne zeby podczas odlaczania aku kluczyk ze stacyjki byl wyjety (mozna sie nabawic problemow z imo)

sie rozpisalem

Pozdrawiam Michas
    LOS BANDITOS BMW TEAM

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Tak jak napisał Greg38 - dobry, nie zajechany torx to podstawa. Druga sprawa, może to zabrzmi banalnie, ale czy we właściwą stronę kręciłeś te śruby? Odkręca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek patrząc na łeb śruby (a w tym przypadku patrzysz na jej drugi koniec).
    hehehe, przyznam sie ze po chwili zwatpienia probowalem kręcić w druga strone:-D Ale tez nie poszlo :-D torx'a mam nowego nie uzywanego dobrej firmy( kupilem caly zestaw bo kiedys probowalem tanimi rozkrecic lusterko i srubka nic a koncowka do smieci) jedynie srubokret byl tandetny. Ale skoro to jest rozkrecalne to zaraz jade do sklepu po grzechotke!

Uprawnienia umieszczania postów