Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: lakierowanie felg e38

Z00FY
    Gość
    Jest jedna osoba z Okolic Krakowa która ogatnie temat i byłbyś zadowolony.. Jest to osoba która sama modzi auta i na Syndykacie możesz zobaczyć jej auta/auto -szał. Ma swój warsztat..Także jak coś to PW
    Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 19-02-2011 o 17:54

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Mogę tu wkleić zdjęcia lakierowanych proszkowo rotorów w BBS RC żebyś zobaczył jak to jest zrobione. Jak chcesz to napisz - zrobię foto i wkleję.

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez bogdanbruzda Zobacz posta
    dzięki za pomoc i zainteresowanie, tylko może troszkę mnie źle rozumiesz, te zlewki bezbarwnego to nie jest dla mnie problem, to chyba nawet można by zebrać i zapolerować, problemem są niedoczyszczone parchy w kątach które powstawały jak nowy rozpuszczalnik poczuły i nierównomiernie położona srebrna baza, miejscami jej brakuje i wygląda biały kolor, a to wszystko zamalowali bezbarwnym i teraz jest porobione. Ci ludzie mieli w ogóle nie malować tych felg po stronie zewnętrznej bo były dobre ale przepylili biały kolor na drugą stronę, którego gdy wysechł już nie można było usunąć bez uszkodzenia lakieru i dlatego właśnie musiało być paprane na srebrno od zewnątrz, tak aby na biały środek nie wpadło bo też by się pewnie zgryzło i wyszło średnio.
    Nie jestem lakiernikiem, ale kilka razy w życiu trzymałem pistolet i mam jakieś przeczucie że po piaskowaniu i malowaniu bazą szprych z dwóch stron powinno to wyglądać o niebo lepiej, natomiast bezbarwny (nie wiem czy tak można) np. większą ilością cieńszych warstw. Być może nie powstanie taka lustrzana powierzchnia jak na płaskim, ale może by wtedy dopracować papierem i pastą polerską?
    Przepalając po kilka razy też zrostawisz taka kasze-jednym słowem w takich żłobieniach jak masz u siebie w feldze nie rozlejesz tak idealnie jakbyś tego chciał...
    Jedyne co możesz poźniej zrobić to kasze przetrzeć papierem na wode i polerować ale nie wiem jak chcesz to zrobić w takich wąskich miejscach...:(
    po piaskowaniu bedziesz mial mnóstwo dziurek ktorych juz podkładem akrylowym bedzie ci ciężko zalać... Tak wiec ja osobiscie ci radze zrobić tak jak koledzy mówią jeżeli chcesz fabrykę...
    Przynajmniej ja to tak widze
    Pozdr
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    Poproszę o zdjęcie "dobrego proszku", bo proszek w moim wydaniu to jakaś porażka i ewentualny namiar kto go robi; będę jeszcze rozmawiać o malowaniu na mokro bo dostałem telefon do ludzi którzy mogą dać radę :-)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Niestety, okazało się że mam do dyspozycji tylko telefon :/

Rotor pomalowany proszkiem, dekiel tradycyjną metodą - stąd delikatna różnica w odcieniu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    No akurat żeber w środku nie widać dokładnie ale robota wygląda bardzo ładnie:)
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar DoDominik
    BMW
    e32 m30b30 88'
    Blog
    9
    dOOm a nie uczyli się przypadkiem na twoich felgach ? albo za bardzo cenę negocjowałeś i nie przyłożyli się :D

Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    Tak, te felgi robią wrażenie, mimo że środka nie widać, nie podejrzewam żeby wykonawce zrobił jak w moich :-)
    poproszę na priva kolegę o telefon, to dla mnie będzie takie "koło zapasowe", troszkę boję się pytać o cenę, mimo że moje felgi są 5x mniej skomplikowane.

Uprawnienia umieszczania postów