Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: lakierowanie felg e38

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    dzięki za pomoc i zainteresowanie, tylko może troszkę mnie źle rozumiesz, te zlewki bezbarwnego to nie jest dla mnie problem, to chyba nawet można by zebrać i zapolerować, problemem są niedoczyszczone parchy w kątach które powstawały jak nowy rozpuszczalnik poczuły i nierównomiernie położona srebrna baza, miejscami jej brakuje i wygląda biały kolor, a to wszystko zamalowali bezbarwnym i teraz jest porobione. Ci ludzie mieli w ogóle nie malować tych felg po stronie zewnętrznej bo były dobre ale przepylili biały kolor na drugą stronę, którego gdy wysechł już nie można było usunąć bez uszkodzenia lakieru i dlatego właśnie musiało być paprane na srebrno od zewnątrz, tak aby na biały środek nie wpadło bo też by się pewnie zgryzło i wyszło średnio.
    Nie jestem lakiernikiem, ale kilka razy w życiu trzymałem pistolet i mam jakieś przeczucie że po piaskowaniu i malowaniu bazą szprych z dwóch stron powinno to wyglądać o niebo lepiej, natomiast bezbarwny (nie wiem czy tak można) np. większą ilością cieńszych warstw. Być może nie powstanie taka lustrzana powierzchnia jak na płaskim, ale może by wtedy dopracować papierem i pastą polerską?
    Ostatnio edytowane przez bogdanbruzda ; 19-02-2011 o 17:13 Powód: literówki

Uprawnienia umieszczania postów