Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: lakierowanie felg e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar bogdanbruzda
    BMW
    e38
    Kupiłem felgi od gościa który twierdził że znajomi mu porządnie zrobili, nie miał powodu zadziwiać; ja tym proszkiem nie jestem zupełnie zachwycony, trochę to zeszlifowałem papierem ściernym i przepolerowałem i zastanawiałem się z jakiego powodu takie uszkodzenia mogły powstać, zapodam zdjęcia jak to wygląda, na kole które było pod żabą, na innych jest to chyba bardziej widoczne ale nie chce mi się ich odkręcać.
    Natomiast tam gdzie proszku było za dużo i uszkodził się przy zakładaniu opon, zestrugali scyzorykiem do gołego aluminium.

ps. albo w starych felgach zostają jakieś wtopione resztki po klockach hamulcowych z pustymi przestrzeniami, resztkami soli, czy cholera wie czym - moje malowanie proszkiem, lipa jest i tyle.

Ostatnio edytowane przez bogdanbruzda ; 19-02-2011 o 16:43

Z00FY
    Gość
    Jest jedna osoba z Okolic Krakowa która ogatnie temat i byłbyś zadowolony.. Jest to osoba która sama modzi auta i na Syndykacie możesz zobaczyć jej auta/auto -szał. Ma swój warsztat..Także jak coś to PW
    Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 19-02-2011 o 17:54

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Mogę tu wkleić zdjęcia lakierowanych proszkowo rotorów w BBS RC żebyś zobaczył jak to jest zrobione. Jak chcesz to napisz - zrobię foto i wkleję.

BMW
    e38
    Poproszę o zdjęcie "dobrego proszku", bo proszek w moim wydaniu to jakaś porażka i ewentualny namiar kto go robi; będę jeszcze rozmawiać o malowaniu na mokro bo dostałem telefon do ludzi którzy mogą dać radę :-)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Niestety, okazało się że mam do dyspozycji tylko telefon :/

Rotor pomalowany proszkiem, dekiel tradycyjną metodą - stąd delikatna różnica w odcieniu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    No akurat żeber w środku nie widać dokładnie ale robota wygląda bardzo ładnie:)
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar DoDominik
    BMW
    e32 m30b30 88'
    Blog
    9
    dOOm a nie uczyli się przypadkiem na twoich felgach ? albo za bardzo cenę negocjowałeś i nie przyłożyli się :D

BMW
    e38
    Tak, te felgi robią wrażenie, mimo że środka nie widać, nie podejrzewam żeby wykonawce zrobił jak w moich :-)
    poproszę na priva kolegę o telefon, to dla mnie będzie takie "koło zapasowe", troszkę boję się pytać o cenę, mimo że moje felgi są 5x mniej skomplikowane.

Uprawnienia umieszczania postów